Liverpools brasilianere er fullvaksinerte

Fabinho og Alisson vil slippe å sitte 10 dager i karantene etter landskampene.

2. okt 2021 kl 10.47Arild Skjæveland

Tidligere denne uken ble det rapportert at det kun er sju Premier League-klubber som har mer enn halvparten av spillerne sine vaksinert.

Vi vet lite om hvordan situasjonen er i Liverpool FC – men nå kommer det rapporter fra Brasil om at i alle fall tre av spillerne har fått to sprøyter og er fullvaksinerte.

Globo Esporte rapporterer at det brasilianske fotballforbundet har informert om at samtlige åtte landslagsspillere i Premier League er fullvaksinerte.

Får betydning etter landslagspausen

I landskampene i september ble det kaos, da Premier League-klubbene ikke ville sende spillerne sine til Sør-Amerika og røde land.

Myndighetene, FIFA og det brasilianske fotballforbundet skulle komme frem til en løsning før den nye landslagspausen, som er allerede neste uke. Spillerne som er fullvaksinert skal etter planen slippe å sitte ti dager i hotellkarantene når de kommer tilbake til England.

Løsningen skal være at spillerne isoleres på et valgfritt sted i fem dager, og får tillatelse til å dra for å trene eller spiller kamp en gang til dagen. Så langt er ingenting bekreftet.

Uansett hva som skjer vil den brasilianske duoen trolig gå glipp av kampen mot Watford 16. oktober. Brasils siste kamp kommende samling spilles nemlig natt til fredag 15. oktober engelsk tid. De bør begge da være tilbake mot Atletico Madrid tirsdag 19. oktober – dersom de får lov å forlate stedet de isoleres for å reise til den kampen.