Nye Anfield Road End blir dyrere enn først antatt

Prislappen på Anfield Road End blir 80 millioner pund.

2. okt 2021 kl 09.40Arild Skjæveland

Torsdag denne uken hadde Liverpool FC en seremoni, der Jürgen Klopp tok det første spadetaket for nye Anfield Road End.

Den nye tribunen vil gi Anfield over 7000 ekstra seter, og ta kapasiteten til over 61 000 tilskuere. Den skal stå klar til 2023/24-sesongen – som per i dag ser ut til å bli Klopps siste som Liverpool-manager.

– Det vil bli enormt. Når du spiller foran 53 000 har det ofte føltes mer som 100 000, så jeg kan ikke se for meg hvordan mer enn 60 000 vil føles. Jeg elsker ideen, og siden jeg kom hit er det så mange ting som har skjedd. Klubben har virkelig en stor historie, men alle ønsker å bygge for fremtiden også. Det er utrolig, og veldig viktig, sier Klopp til The Athletic.

– Jeg vet at det til tider kommer kritikk om at vi ikke investerer, men denne klubben investerer alltid, bare litt annerledes, og det er en idé jeg liker, sier han videre.

Blir dyrere

Helt siden planene ble offentliggjort, har prosjektet med den nye tribunen hatt en prislapp på 60 millioner pund. Nå rapporterer The Athletic at prisen har steget.

Endringer på designet og høyere byggkostnader gjør at prisen på tribunen nå har steget til 80 millioner pund.

Da Liverpool bygde en ny Main Stand, kostet den 110 millioner pund. Det nye treningsfeltet AXA Training Centre i Kirkby kostet 50 millioner pund – og sammen med den nye supporterbutikken, investeringer ny gressmatte og dreneringssystem og denne nye tribunen, vil eierne ha brukt 250 millioner pund på infrastruktur siden de overtok klubben.

NY TRIBUNE: Slik skal Anfield se ut til 2023/24-sesongen.

NY TRIBUNE: Slik skal Anfield se ut til 2023/24-sesongen.

Ingen planer om videre bygging

Når nye Anfield Road End står ferdig sommeren 2023, er det trolig det siste vi får se av utbygging på en god stund.

Utvidelse av Sir Kenny Dalglish Stand og The Kop er vanskelig på grunn av plassmangel.

– Vi har bare ikke sett på det. Det er ingen planer, og vi har ikke hatt neon diskusjoner om det, sier managing director Andy Hughes til The Athletic.

Han mener det er veldig viktig at eierne nå øker kapasiteten til over 60 000.

– Det er en klar melding fra eierne og viser hvor knyttet de er til denne klubben og lokalsamfunnet. Det å få oss over 60 000 i kapasitet er veldig viktig. Strategiske investeringer som dette er smarte investeringer. Det er å sette pengene der det trengs for å vokse langsiktig.

Det skal være rundt 20 000 supportere på venteliste for sesongkort på Anfield.