– At vi skal få plass til 7000 ekstra mennesker her… Jeg er veldig begeistret

Nye Anfield Road End skal stå klar til det som etter planen blir Jürgen Klopps siste sesong som Liverpool-manager.

23. sep 2021 kl 22.43Arild Skjæveland

På onsdag kom den endelige bekreftelsen på at Liverpool FC har fått alt på plass for å starte byggingen av en ny Anfield Road End.

Byggearbeidet har holdt på en stund allerede, men nå blir det fortgang. I neste uke skal det være en seremoni som markerer byggingen. Når tribunen står ferdig, er det kun Old Trafford og Tottenham Hotspur Stadium som tar flere enn Anfields 61 000 tilskuere.

– Jeg er veldig begeistret for det, og jeg håper virkelig at de får den klar i tide. Hva er det de har sagt? 2023/24? Jeg skal sparke dem i baken slik at det vil bli klart til det, sier Liverpool-manageren til Liverpoolfc.com

Klopp har kontrakt med Liverpool FC til sommeren 2024, og han har ikke vært villig til å diskutere forlengelse av den avtalen. I alle fall ikke gjennom media. Planen er at tribunen skal stå klar til 2023/24-sesongen, som da blir tyskerens siste. Klopp vil da være 56 år gammel.

NY TRIBUNE: Slik er planene for den nye tribunen, som tar kapasiteten på Anfield til over 61 000.

NY TRIBUNE: Slik er planene for den nye tribunen, som tar kapasiteten på Anfield til over 61 000.

Gleder seg til å se 7000 ekstra mennesker på stadion

Klopp virker veldig begeistret over Anfield skal bli enda større. Kapasiteten da han kom, i oktober 2015, var på i underkant av 45 000. Det var 44 171 på plass til Klopps første ligakamp, mot Southampton 25. oktober 2015.

– I neste uke skal vi ha et arrangement – en seremoni. Jeg kommer til å være der. Det vil bli et fint øyeblikk, men det blir et mye finere øyeblikk når den står klar. Det er mye jobb som gjenstår frem til da, men det jeg virkelig liker med klubben er at vi jobber for fremtiden, sier Klopp.

Utbyggingen har fått en prislapp på 60 millioner pund. Klopp trekker også frem eierne.

– Til tider får eierne våre kritikk for det ene og det andre, men vi må ikke glemme at de allerede har gitt oss større plass, og nå kommer det nye 7000 plasser. Det er veldig gode nyheter for klubben, og for fremtiden.

– Det at 7000 flere mennesker får muligheten til å se dette strålende laget spille fotball er flott. Og det kommer til å se bra ut også, slik vi så da den andre tribunen ble bygd. Det er bra – veldig bra – og veldig spennende. Det er tøft å måtte vente på det, men nå vet jeg at det kommer til å skje, så da ønsker jeg det klart allerede i morgen egentlig.