Jürgen Klopp: – Ungguttene var fantastiske!

Manageren var svært fornøyd med ungguttene som hjalp Liverpool videre i ligacupen.

21. sep 2021 kl 23.26Jens Hapnes Rege

Det var ventet rotasjoner på Liverpools lag til ligacup-oppgjøret mot Norwich tirsdag kveld, og det ble det også. Ungguttene Kaide Gordon og Conor Bradley fikk muligheten fra start, samtidig som hele angrepet og midtbanen fra lørdag ble byttet ut. 

Selv om de rødkledde fikk en drømmestart etter Takumi Minaminos mål i det fjerde minuttet, slet de rødkledde med å finne strukturen med et lite samspilt mannskap. Det understreket også Klopp i intervjuet etter kampen. 

Feil struktur, men ungguttene imponerte

– Vi hadde øyeblikk hvor vi slet - strukturen var ikke bra. Curtis var «nummer 6» i første omgang, og det var ikke riktig. De seks spillerne i front hadde egentlig aldri spilt sammen, men vi scoret mål og kjempet videre, sa han i et intervju med Sky etter kampen, gjengitt av Anfield Watch

– Vi startet veldig bra, aggressivt og livlig, men vi fikk ikke trent mye med laget på grunn av sene avgjørelser. 

Ungguttene som fikk muligheten, Gordon, Bradley og Tyler Morton, imponerte tyskeren, selv om de allerede har vist kvalitetene på trening.

– Ungguttene var fantastiske, og så sterke ut. Hvis guttene er gode nok får de spille. Kaide Gordon er klar for disse kampene - han kan spille 95 minutter. Tyler ga oss muligheten til å samle troppene igjen. Det var en veldig god kamp og de spiler fordi de er gode nok. 

Også kaptein Joe Gomez var imponert. 

– Vi så hva de kan utrette i pre-season. De gjorde det fantastisk bra og kan være stolte av seg selv, sa han til Sky Sports. 

TOK MULIGHETEN: Gordon og Morton var blant Liverpools beste mot Norwich.

TOK MULIGHETEN: Gordon og Morton var blant Liverpools beste mot Norwich.

Vikaren Minamino

En annen som imponerte i stjernenes fravær var Takumi Minamino. Japaneren scoret to mål, og var svært aktiv gjennom hele kampen. 

– Taki spilte en bra kamp. Han scoret fine mål - det første var veldig smart, og jeg vet ikke hvordan han fikk det andre i mål. 

– Han har ikke spilt ofte, og det er ikke alltid enkelt å komme tilbake fra skade, men han har en fantastisk moral. Han fortjente målene sine - god oversikt og et raskt hode, utdypet han til klubbens hjemmeside. 

Keeperen ble avgjørende

Caoimhin Kelleher hadde ikke den mest innholdsrike kampen, men fikk markert seg med en strafferedning og offensivt keeperspill. 

SENTRAL: Kelleher strakk ut en fot og reddet straffesparket.

SENTRAL: Kelleher strakk ut en fot og reddet straffesparket.

– Han er en klasse-keeper. Dette var viktig for ham, sa Klopp til Sky. Den oppfatningen delte Joe Gomez. 

–Kelleher er en fantastisk målvakt, og man trenger at spillere leverer i slike øyeblikk, sa tirsdagens kaptein.