Nå blir det full fart på utbyggingen av Anfield Road StandVil stå ferdig i tide til det som kan bli Jürgen Klopps siste sesong i Liverpool

En seremoni i neste uke vil markere at utbyggingen av Anfield Road Stand starter for alvor.

22. sep 2021 kl 10.29Einar Kvande

Liverpool FC bekrefter på sine offisielle nettsider at utbyggingen av Anfield Road Stand kommer igang for alvor fra og med neste uke.

Utbyggingen av kortsidetribunen vil gi 7000 flere seter på Anfield, noe som tar kapasiteten opp i over 61 000 tilskuere. 

Konstruksjonsarbeidet vil foregå på samme måte som utbyggingen av Main Stand, ved at byggingen pågår gjennom hele sesongen selv om kampene skal spilles for fulle tribuner. 

– Vi har hele tiden sagt at vi trengte velvillighet fra beboerne i området som dette prosjektet skulle bli en realitet. Nå er vi endelig i posisjon til å sette fart på arbeidet. Vi begynte på denne ferden i 2017, og vi er takknemlige overfor alle som har bidratt til at prosjektet nå blir en realitet, sier administrerende direktør i Liverpool FC, Andy Hughes.

Det har vært to etapper der Liverpool har hatt samtaler med lokalbefolkningen, for å få feedback rundt prosjektet fra dem. 

Fikk byggetillatelse i juni

Liverpool fikk byggetillatelse for prosjektet i juni i år, og klubben fikk samtidig tillatelse til å arrangere inntil seks konserter og store arrangement i året på stadion.

Det er entreprenøren Buckingham Group Contracting LTD som har hovedansvaret for prosjektet.

Nye Anfield Road Stand skal etter planen stå ferdig til sesongen 2023/24, som ligger an til å bli Jürgen Klopps siste år som Liverpool-manager. 

Dagens nedre seksjon i Anfield Road End vil bli beholdt, mens det vil bygges en ny øvre seksjon på toppen av den. Den nye tribunen vil ha samme stil som Main Stand.