Planlegger for et Anfield med plass til over 61 000 tilskuere

Liverpool arrangerer det første åpne møtet for lokale innbyggere om planene for en ny Anfield Road Stand i dag.

29. nov 2019 kl 10.37 Einar Kvande

Liverpool FC ønsker å utvide Anfield ytterligere. Planene for utvidelsen av Anfield Road Stand er fortsatt på et tidlig stadium. Forslaget går ut på å utvide denne kortenden slik at det blir 7000 ekstra seter der. Majoriteten av dette vil være vanlige publikumsseter, men det blir også noen VIP-plasser. Dersom denne utvidelsen finner sted vil Anfield få en kapasitet på over 61 000 tilskuerplasser, opplyser Liverpool FC på sine offisielle nettsider.

PLANENE:
PLANENE:  Anfield Road Stand vil bli mye større enn i dag.

Tre viktige punkter

LFC sin Chief Operating Officer, Andy Hughes, trekker frem tre punkter som er nøkkelen for at utvidelsen av Anfield blir en realitet.

– Først må vi bli enig med de lokale innbyggerne, lokale forretninger og lokale foreninger, for utvidelsen er avhengig av at vi får stenge av en kort strekning av Anfield Road, mellom 96 Avenue og Skerries Road, forklarer han.

– For det andre må vi finne en finansiell løsning, og for det tredje må vi være sikre på at de komplekse planene er gjennomførbare.

– Disse første møtene med de lokale innbyggerne er viktige, og vi vil der informere om designet vi tenker oss, og møtene vil hjelpe oss til å bestemme oss for om vi skal fortsette med planene om en utvidelse, sier Hughes.

PÅ INNSIDEN:
PÅ INNSIDEN:  Slik ser tegningen for nye Anfield Road Stand ut i dag.

Konserter og andre sportsarrangementer

Liverpool FC håper i forbindelse med disse planene at klubben får en permanent tillatelse til å arrangere konserter og andre store begivenheter på Anfield, inkludert store sportsarrangementer utenom fotball.

Fotballklubben vil holder åpne møter om utbyggingsplanene for lokalbefolkningen også mandag 2. desember og tirsdag 3. desember, i tillegg til i ettermiddag.

James Pearce i The Athletic opplyser at utbyggingen vil koste rundt 60 millioner pund, og dette er penger som klubben akter å låne.

STILRENT:
STILRENT:  Nye Anfield Road Stand vil stå i stil med nye Main Stand.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]