Delte historie om da Klopp og Milner nesten røk i tottene på hverandre

At Jürgen Klopp kan bli sint har vi sett. Ragnar Klavan forteller om hvordan det var da det nesten rant over en gang.

23. sep 2021 kl 17.05Arild Skjæveland

Sommeren 2016 ble Ragnar Klavan kjøpt fra Augsburg for 4,2 millioner. Estlenderen, som hadde en fortid i Vålerenga fra sine yngre dager, ble en kultfigur på Anfield. Han spilte 53 kamper mellom 2016 og 2018, da han valgte å dra videre til Cagliari og Serie A.

I sommer returnerte han til Estland, der han når spiller for Paide Linnameeskond.

35-åringen har vært gjest i podcasten til Betsafe i hjemlandet, der han sitter og snakker i halvannen time om fotball og sin karriere. Du kan se hele intervjuet, med engelsk tekst, under.

Delte historie om Klopp og Milner

Klavan fikk spørsmål om hvordan Jürgen Klopp var når han var sint, og delte en historie fra bortekampen mot Sunderland 2. januar 2017.

– Det var i min første sesong. Det var stort press på oss rundt jul og starten av januar, og en gang, jeg kan ikke huske hvem det var mot – kanskje Sunderland på bortebane. Klopp og James Milner havnet nesten i en fysisk slåsskamp, sier Klavan.

– Det var en periode rundt da det var Boxing Day i England, og det var rett før de begynte å slåss, før Milner trakk seg. Vi kunne se på øynene hans at Klopp ville gått hele veien bare for å vise sitt poeng, sier han videre.

– Det var en veldig stressende tid for ham også, og han var under mye press. Det var i min første, og Klopps andre år. Hva skal du gjøre? Du skal være en god trener. Du er Jürgen Klopp, som lager superstjerner av alle spillere. Han begynte å kjenne på presset. Det skal ikke være lett, men dersom du ikke leverer mot et lag som Sunderland, så kan du glemme at vi skal nå de målene vi hadde håpet på, sier han.

I den nevnte kampen ledet Liverpool både 1-0 og 2-1 på Stadium of Light, men endte med å avgi poeng etter et sent straffespark av Jermain Defoe. 

Milner ble byttet ut til pause, og erstattet av Alberto Moreno, så det virker sannsynlig at det er den kampen Klavan snakker om – uten at vi har lykkes med å finne en bestemt situasjon som kan ha utløst det som foregikk i garderoben.

Av de mest brukte spillerne

Milner var allerede den gang visekaptein og en av de mest rutinerte spillerne i garderoben.

Han er en av de spillerne som har fått aller mest tillit av manageren. 35-åringen signerte en ny treårskontrakt i 2019, og er nå inne i sitt siste kontraktår. Han blir 36 år tidlig i januar – men det virker på ingen måte usannsynlig at han blir med videre, også utover denne sesongen. Forrige helg temmet han Wilfried Zaha, da han kom inn og vikarierte som høyreback etter at Trent Alexander-Arnold våknet opp syk på lørdag.

Klopp har nå ledet de røde i 323 kamper siden han kom i oktober 2015.

Det er faktisk kun Roberto Firmino som har fått flere kamper for Klopp i Liverpool. Brasilianeren, som nå er tilbake i full trening, har spilt i 288 kamper. Milner har vært involvert i 244. Det er sju kamper mr enn Gini Wijnaldum fikk.

Sadio Mané er nestemann på listen med 224, foran Jordan Henderson med 210.