Tankene gikk til faren, som døde i august

Da Fabinho kom på scoringslisten mot Leeds tenkte han umiddelbart på sin mor og sin avdøde far.

14. sep 2021 kl 17.41Einar Kvande

Fabinho scoret Liverpools andre mål da de røde vant 3-0 på Elland Road søndag. Scoringen kom etter en corner tidlig i annen omgang. Liverpools nummer tre pekte umiddelbart mot himmelen etter at ballen havnet i nettmaskene. Tankene gikk nemlig til faren, som døde i august.

– Det var et spesielt øyeblikk for meg, siteres Fabinho av Liverpoolfc.com.

– Tankene gikk selvsagt til min far, og også til min mor, som er i Brasil nå. Jeg ønsket å score for min mor og min far. Etter scoringen tittet jeg opp mot himmelen, til Gud. Jeg ønsker å takke Gud. Da Alisson scoret forrige sesong sa han det var en gave fra Gud, og jeg tror det samme. Det var et spesielt øyeblikk for meg.

Det var lenge usikkert om Fabinho fikk spille kampen, på grunn av at det brasilianske fotballforbundet krevde at FIFA skulle håndheve den såkalte femdagersregelen etter at han, Alisson Becker og Roberto Firmino ikke møtte til landskampene tidligere denne måneden på grunn av koronarestriksjoner. Heldigvis trakk det brasilianske fotballforbundet kravet til slutt.

– Vi hadde forberedt oss til kampen, og var klare til å spille. Jeg var glad for at jeg fikk spille for laget. Jeg gjorde vårt andre mål, og er fornøyd både med lagets prestasjon og min egen prestasjon.

God start

Tre poeng på Elland Road betyr at Liverpool er på tredjeplass i Premier League, med ti poeng av tolv mulige. Det er like mange poeng som Manchester United og Chelsea på plassene foran, og Everton på plassen bak.

– Vi har fått en veldig god start på sesongen. Det var viktig at vi klarte å holde buret rent i Leeds. Vi spilte mot et godt, offensivt lag, så det var bra at vi klarte å kontrollere nesten hele kampen. Det betyr mye for selvtilliten vår. Dette var en veldig fin seier.