To brasilianere fyller år

Roberto Firmino og Alisson Becker har bursdag.

2. okt 2021 kl 15.15Arild Skjæveland

Roberto Firmino har rund dag i dag, og fyller 30 år. Han blir med det den sjuende førstelagsspilleren i klubben som passerer 30.

Fra før har klubben James Milner (35), Adrian (34), Jordan Henderson (31), Thiago (30), Virgil van Dijk (30) og Joel Matip (30) i sine rekker. Sadio Mané og Mohamed Salah er de to neste som skal bikke 30, men det er ikke før i april og juni.

Firmino har 90 mål og 69 målgivende på 297 kamper for Liverpool FC etter overgangen fra Hoffenheim i 2015. Han er Jürgen Klopps mest betrodde spiller, og har spilt i 290 av de 325 kampene tyskeren har ledet de røde.

Alisson fyller også år

Også Alisson Becker har bursdag i dag. Liverpools fantastiske sisteskanse er 29 år i dag.

De røde gjorde brasilianeren til verdens dyreste målvakt da de kjøpte ham fra AS Roma for 66,8 millioner pund i 2018, men det var en tittel og et press han slapp å leve lenge med – for noen uker senere betalte Chelsea 71,6 millioner for Kepa Arrizabalaga.

Alisson er 29 år, men har likevel ikke spilt så mange kamper i sin karriere. Han har 47 kamper for landslaget, og 138 kamper for Liverpool. Før det spilte han kun 64 ganger for Roma, og 56 ganger for Internacional i hjemlandet.

Målvakten har vært strålende for Liverpool over flere sesonger, og sto også for et av høydepunktene forrige sesong, da han reddet laget og momentumet i jakten på topp fire-plassering med sin scoring (!) fire minutter på overtid mot West Bromwich Albion.

Vi gratulerer begge med dagen!

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.