– Ingen grunn til å trykke på panikk-knappen ennå

Journalist James Pearce tror forhandlingene mellom Liverpool FC og Mohamed Salahs representanter kommer til å føre til en ny kontrakt.

7. okt 2021 kl 11.13Jens Bessesen

Etter at Mohamed Salah leverte en strålende assist og scoret sitt fantastiske solomål mot Manchester City, har han av flere blitt omtalt som spilleren som for øyeblikket er best i verden. Blant dem, The Athletic-journalist James Pearce. 

Samtidig som egypteren herjer, ligger snakket om en ny kontrakt og ulmer. Salah er inne i sin nest siste sesong på inneværende kontrakt. Sommeren 2023 vil Salah være en fri mann dersom ikke hans representanter kan komme til enighet med Liverpool om en forlengelse, slik så mange stjernespillere allerede har gjort i sommer. 

Liverpool-fansen frykter det verste, men Pearce kan heldigvis komme med en noe beroligende melding når han gjester kollega David Ornstein sitt program på Youtube.

– Det er ingen grunn til å trykke på panikk-knappen ennå. Sommeren 2023 er et stykke unna, sier Pearce.

Den største utfordringen

Alisson, Virgil van Dijk, Fabinho, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson og Harvey Elliott signerte nye kontrakter i sommer, og Liverpool bør derfor kunne unnskyldes for ikke å ha handlet så veldig mange spilllere. 

Men sportsdirektør Michael Edwards er ikke ferdig med runden, for i 2023 går kontraktene til både Salah og hans rekkekamerater Sadio Mané og Roberto Firmino ut. For øyeblikket handler alt om Salah. 

– Forhandligene pågår, og dette ville alltid være den største utfordringen for Edwards, så det er ingen overraskelse at Salahs kontrakt tar lengst tid. Det er snakk om en eventuell kontrakt vi ikke har sett maken til i Liverpools historie, sier Pearce.

Journalisten hevder Salah og representantene hans ønsker seg en lønn på nivå med spillere som Kevin De Bruyne og Jack Grealish. Manchester City-spillerne tjener mellom 300.000 og 400.000 pund i uken. Salah tjener nå om lag 200.000 pund i uken.

– De Bruyne er en fantastisk spiller, men skadehistorikken kan ikke måle seg med Salah, som kun har gått glipp av syv ligakamper på snart fire og et halvt år. De lønningene vil være et steg opp fra det van Dijk, Mané og Salah tjener fra før, men det er markedsverdien for en spiller av Salahs kaliber, sier Pearce.

FSG er sta

Eierne i Fenway Sports Group har ved flere tilfeller vist at de ikke viker fra sin modell, og de er skeptiske til å gi ut lange kontrakter til spillere som er rundt eller over 30 år. Vi så det da de ikke kom til enighet med Gini Wijnaldum, men de gjorde et unntak for Henderson.

Boston Red Sox-fansen i USA har vært rasende etter at stjernespilleren Mookie Betts ikke fikk fornyet sin kontrakt, og det vil nok være minst like mye misnøye i Liverpool dersom det ikke skulle bli en ny kontrakt for Salah.

– Dessuten er et viktig element i FSG sin strategi at det ikke skal være for store forskjeller i lønn mellom spillerne. Det kan gå ut over samholdet i garderoben. Men det er ikke en normal spiller vi snakker om. Salah blir bedre og bedre for hver sesong, og realiteten er at man må betale dersom man vil beholde det som for øyeblikket er verdens beste spiller, sier Pearce.

Journalisten er trygg på at det etter hvert kommer til å bli enighet om en ny kontrakt, men at det burde skje før 2021 blir til 2022 og det plutselig nærmer seg et år til kontrakten går ut.

Ornstein spør til slutt Pearce om det er andre klubber som kunne tenke seg å hente Salah, og for øyeblikket er det kun PSG som virker aktuelle - spesielt dersom Kylian Mbappé går til Real Madrid.

– Men det er ingen tegn til at Salah ikke ønsker å være i Liverpool, sier Pearce.

Salah er for øyeblikket på landslagssamling med Egypt, der to kamper mot Libya i den afrikanske VM-kvalifiseringen venter.