Bare en annen Liverpool-spiller har levert like mange assists til Salah på kortere tid

Curtis Jones mener han er blitt en mer disiplinert fotballspiller, noe som har hjulpet ham til å bli en utmerket servitør.

6. okt 2021 kl 18.16Einar Kvande

Curtis Jones har startet Liverpools fire siste kamper, og mener han har fått tillit fra Jürgen Klopp fordi han ikke lenger er en overivrig tenåring. 

20-åringen scoret for første gang siden februar da Liverpool spilte 3-3 mot Brentford i London, og var deretter involvert i alle fem målene da Liverpool overkjørte Porto i Champions League i forrige uke. 

Midtbanespilleren mener han fremstår som en langt mer moden spiller denne sesongen.

– Jeg er definitivt blit mer disiplinert, sier Jones til Liverpools offisielle kampprogram.

– Jeg går ikke på ville løp med ballen lenger, hvor jeg forsøker å skyte eller score fra håpløse posisjoner. 

– Jeg spiller som regel enten som nummer 8 eller som nummer 10, og oppgaven min er å komme inn i feltet, i tillegg til å være en boks-til-boks-midtbanespiller. 

– I måten vi spiller på skal nummer 8 og nummer 10 forsøke å score mål og slå målgivende pasninger, men samtidig må du gå i press og plukke opp andreballer. Det er den andre siden av jobben.

Har funnet tonen med Salah

Blant annet er det verdt å legge merke til den gode kjemien som Jones ser ut til å ha med toppscorer Mohamed Salah. Det var scouseren som hadde den målgivende pasningen når Salah gjorde sitt vidundermål mot Manchester City, men dette var slett ikke første gangen duoen har funnet hverandre ute på banen.

Fem dager tidligere kombinerte de to da Liverpool tok ledelsen 3-0 mot Porto i Champions League.  Jones vant ballen på Liverpools banehalvdel, tok den med fremover og fant Salah i rom i straffefeltet. 

Forrige sesong leverte Liverpools nummer 17 tre målgivende pasninger til egypteren, og dermed har Jones siden starten av 2020/21 levert flere assists til Salah enn noen annen spiller har.

Den første kom da Atalanta ble knust i Champions League. Liverpool kontret, og Jones slo en perfekt lang ball til Salah, som hadde fri vei mot mål. 

Tre måneder senere fant Jones egypteren på London Stadium. Kampen mot West Ham var målløs da scouseren fant egypteren i straffefeltet, og Salah skrudde ballen forbi Lukasz Fabianski, og de røde var på vei til tre poeng.

Siste gangen det skjedde i 2020/21 var da Liverpool vant på Old Trafford. Nok en gang kom fremspillet under en kontring, og dette var den tredje langpasningen til Jones som ble assist forrige sesong. 

Jones har bare scoret fire mål totalt i Premier League og Champions League så langt i karrieren, og ved det første av dem var det Salah som sto for den målgivende pasningen. Det var da Liverpool vant 2-0 over Aston Villa i 2019/20. Et innlegg fra Andy Robertson ble headet inn i feltet av Salah, og Jones satte ballen i nettet foran The Kop.

Ifølge Transfermarkt er Xherdan Shaqiri den eneste Liverpool-spilleren som har kombinert med Salah for minimum seks mål på kortere tid enn Jones.

Uvant rolle mot Norwich

Scouseren rundet 50 kamper for Liverpool da han startet i en defensiv midtbanerolle i ligacupseieren over Norwich i september.

– Jeg spilte som nummer 6 mot Norwich, og det var nytt for meg, men jeg synes jeg håndterte det bra. Jeg spilte i den rollen for U17-laget, så jeg visste på en måte hva jeg gjorde.

– Det handlet mer om å være disiplinert, være smartere, og når jeg gikk på et løp inn i feltet måtte jeg snakke med Ox eller Naby, og gi dem beskjed om å holde igjen og dekke for meg, ellers ville det ha blitt et stort tomrom på midtbanen vår.

– Manageren og staben vet at jeg spiller hvor som helst for dette laget, om det er som høyreback, på midtbanen, hvor som helst. Jeg vil gå ut på banen med et smil rundt munnen, og være akkurat den samme gutten jeg alltid har vært. Jeg nyter dette, og gir 100 prosent. 

Er sikker på at Elliott vil komme sterkt tilbake

For Liverpool har det passet godt at Jones har funnet formen, i og med at Harvey Elliott ble langtidsskadet som en følge av at han fikk ankelen ut av ledd mot Leeds på Elland Road i september.

Elliott startet sesongen som en rakett, og Jones er overbevist om at hans 18 år gamle lagkamerat vil komme tilbake og være minst like god når han blir skadefri igjen.

– Harv er fortsatt ung. Det var synd det som skjedde. Jeg føler virkelig med ham. Han er en gutt som er en viktig del av troppen. Han er en god spiller, som vil hjelpe oss i fremtiden.

– Vi er alle her for ham. Vi venter bare på at han skal komme tilbake, og jeg er sikker på at han vil spille en viktig rolle og bli en like god spiller igjen, for laget og troppen. Når Harv er tilbake vil han være til enorm hjelp for oss.