Banens beste hadde magetrøbbel før kampen– Jeg sa til Curtis at uansett hva problemet var, måtte han fortsette med det

Jürgen Klopp var storfornøyd med Curtis Jones etter kampen på Estadio do Dragao.

29. sep 2021 kl 08.40Arild Skjæveland

Liverpool har fått en perfekt start på Champions League denne sesongen. De røde er nå mestscorende i både Champions League (8 mål) og Premier League (15 mål) – og mot Porto tirsdag kveld var Curtis Jones involvert i det meste.

Det kan ha vært 20-åringens beste kamp for klubben, men det var slett ikke sikkert at det skulle gå slik. Før kampen ble han regnet som usikker på grunn av magetrøbbel.

– Curtis spilte en god kamp. Han hadde noen problemer med magen før kampen, og jeg ble fortalt at jeg måtte holde et øye med ham, fortalte Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com

– Etter kampen fortalte jeg ham at uansett hva det var, måtte han fortsette med det, for han spilte en veldig god kamp.

Unggutten var overalt

I Thiago Alcantaras skadefravær, og med Naby Keita som først var tilbake på trening på mandag etter skaden han fikk mot Norwich, fikk Jones sin tredje start på rad. Han har bare blitt bedre og bedre for hver kamp som har gått.

– Han spilte en veldig god kamp, og var overalt. Han var involvert i alt, sier manageren.

– Han satte opp det første målet med en overraskende avslutning som målvakten ikke får reddet. I flere andre situasjoner er han virkelig involvert. Det er kanskje ikke så spektakulært som det offensive, men defensivt var han topp klasse. Forsvarsspillet hans var veldig bra, han presset dem fra blindsiden, og det er mye jeg liker fra prestasjonen hans her.

– Så la oss fortsette slik Curtis, dette var ingen dårlig kveld, sier Klopp.

Dette var Jones sin 52. kamp for Liverpools førstelag.

Får skryt av kapteinen

Jordan Henderson er en annen som lot seg imponere av det scouseren presterte i Portugal.

– Curtis har vært fantastisk. Jeg vet at han på papiret er så ung, men jeg føler at han har vært rundt førstelaget i flere år nå. Han har funnet seg skikkelig godt til rette, og har modnet. De siste ukene har han vist hvilken god spiller han er, sier Henderson til Liverpoolfc.com

– Han måtte være litt tålmodig i starten av sesongen, men han har kommet inn på laget og har gjort det fantastisk bra. Du kan se at han har alle ferdighetene som skal til for å bli en topp spiller. Jeg føler at han vokser hele tiden, og har noen skikkelig gode kamper der han hjelper laget, men det var ikke bare ham i kveld. Jeg synes prestasjonen til hele laget var veldig god.