Beskriver scoringen som heldig, men formen er god

Curtis Jones var en av Liverpools beste spillere mot Brentford, og scouseren håper han gjorde nok til å få starte flere kamper.

26. sep 2021 kl 13.28Einar Kvande

Curtis Jones er skuffet over at kampen endte 3-3, og at Liverpool kun fikk med seg ett poeng fra London etter møtet med Brentford på «en busstopp i Hounslow».

Liverpools nummer 17 håpet at han hadde gjort vinnermålet da han skar inn fra venstre og sendte et knallhardt langskudd fra 25 meter i nota bak David Raya, etter at ballen endret litt retning i Brentford-forsvarer Kristoffer Ajer. Da stod det 3-2 på resultattavla med en halv omgang igjen å spille.

Men vertene hadde mer bensin på tanken, og utlignet åtte minutter før full tid, da innbytter Yoane Wissa vippet ballen over Alisson Becker etter at det oppstod kaos i Liverool-forsvaret.

– Jeg mottok ballen og gikk innover i banen. Det åpnet seg opp foran meg, og jeg så målet, så jeg sendte bare avgårde et skudd. Jeg var heldig med at ballen gikk inn, sier Jones til Liverpoolfc.com.

Umiddelbart etter scoringen ble Jones byttet ut til fordel for Roberto Firmino. Et bytte som Jürgen Klopp i ettertid har fortalt at ble bestemt på stillingen 2-2. Etter kampen har Liverpool-manageren høstet en del kritikk for akkurat dette trekket.

– Jeg er skuffet over at vi ikke fikk med oss alle tre poengene, og vi vil definitivt gå for tre poeng i neste kamp, sier Jones.

Håper å beholde plassen på laget, og satser på tre poeng mot City

Og neste kamp i Premier League er ikke noen hvilken som helst kamp. Om en uke kommer nemlig Manchester City på besøk til Anfield, i en match mellom to giganter som for øyeblikket er nummer en og to på Premier League-tabellen.

Bare ett poeng skiller Liverpool på førsteplass fra City på andreplass. Liverpool har en målforskjell på 15-4, mens City har 12-1. Begge har altså elleve plussmål.

Det skal dog sies at Brighton vil passere begge de to topplagene og innta førsteplassen om de slår Crystal Palace i «lokaloppgjøret» på Selhurst Park. Selv om det er et stykke fra sørkysten til Croydon så har det over tid utviklet seg en meget sterk rivalisering mellom de to klubbene.

Oppgjøret mellom Brighton og Crystal Palace tenker imidlertid Jones fint lite på. Midtbanespilleren er mer opptatt av eget lags prestasjoner.

– Vi spilte bra, men Brentford er også et godt lag, og jeg synes uavgjort var et rettferdig resultat. Brentford er vanskelige å spille mot, og skal ha honnør for det. 

– Slike ting som dette kan skje i Premier League. Alle lagene er gode. Dersom du ikke presterer 100 prosent blir du straffet for det.

Jones startet sin andre kamp på rad, i skadefraværet til Thiago Alcantara, Naby Keita og Harvey Elliott, etter at han også var blant banens beste spillere mot Norwich i midtukens ligacupseier på Carrow Road.

– Så langt denne sesongen har jeg to innhopp fra benken og to kamper fra start. Jeg føler meg i form, og jeg håper jeg får fortsette å starte kamper. Det er selvsagt tidlig i sesongen ennå. Manageren har et sterkt mannskap, så jeg må bare gjøre alt jeg kan for å beholde plassen på laget.