Dette skriver avisene:Midtbanen slet, men Klopps bytte vil bli gjenstand for diskusjon

Liverpool Echo er kritiske til at Jürgen Klopp tok Curtis Jones av banen mot Brentford.

En ny kamp, og ny midtbanesammensetning, innleder Ian Doyle sin analyse i Liverpool Echo.

Med Naby Keita, Thiago Alcantara og Harvey Elliott ute med skader, fikk Curtis Jones sin første Premier League-start for sesongen, etter at han imponerte i ligacupkampen mot Norwich i midtuken.

Dette var faktisk aller første gang at midtbanetrioen Fabinho, Jordan Henderson og Jones startet en kamp sammen!

«Det kunne man se i en førsteomgang der Liverpool slet, til tross for den iherdige innsatsen til Jones», skriver Doyle.

Brentford slo lange baller opp på Ivan Toney, og dermed ble Liverpools midtbane regelrett overspilt.

«Fabinho var nærmest usynlig selv når ballen var på bakken, og han ble fraløpt i det ene angrepet etter det andre fra hjemmelaget», påpeker Echo-journalisten.

«Det er lenge siden Liverpool tapte så mange andreballer på midtbanen. Det er noe Jürgen Klopp sørger for at vanligvis ikke skjer», fortsetter han.

Alle på midtbanen hadde viktige offensive bidrag

Likevel bidro alle de tre midtbanespillerne offensivt i kampen. Henderson la det flotte innleget som Diogo Jota utlignet til 1-1 på, og det var et fint fremspill fra Fabinho som fant Mohamed Salah ved Liverpools andre mål. Og det var Jones som scoret det tredje på et susende langskudd fra 25 meters hold midtveis i annen omgang.

«Fabinho spilte bedre i andre omgang, og Jones sin scoring burde ha blitt vinnermålet», konkluderer Doyle.

Han forstår lite av at 20-åringens belønning for det vakre målet var å bli byttet ut til fordel for Roberto Firmino.

«Det byttet ville blitt gjenstand for betydelig diskusjon selv om Jones ikke hadde scoret med sitt siste spark på ballen», skriver Doyle.

«Midtbanespilleren hadde vært en av Liverpools bedre spillere, spesielt i første omgang der han virket som den eneste av gjestenes spillere som var villig til å gå i krigen mot et hardtkjempende Brentford.»

«Derfor virket det litt merkelig at han ble byttet ut, og at han ble erstattet av Firmino gjorde det enda mer merkelig. Dette skjedde på et tidspunkt der Liverpool hadde dominert i en lengre periode for første gang i kampen, og Brentfords forsvar hadde begynt å slå sprekker.»

«Jürgen Klopp mente imidlertid at det var på tide å avgjøre kampen, og dersom Liverpool hadde tatt vare på en av de mange sjansene som fulgte ville byttet og formasjonsendringen ha vært et riktig valg. Men det var ikke tvil om at byttet kom med en risiko for at Liverpool ville miste litt av kontrollen de hadde, og det ga hjemmelaget nok ballinnehav til at de fikk tro på at de kunne utligne, og utligningsmålet kom til slutt.»

Doyle lurer på om James Milner ikke ville ha vært en bedre erstatter, og antyder at hans rutine ville ha hjulpet Liverpool til å ro i land seieren.

Misbrukte sjansen til å få en luke på tre poeng

James Gheerbrant i The Times slår fast at Liverpool misbrukten sjansen til å få en tre poengs luke på toppen av Premier League-tabellen.

«Thomas Franks lag har vært det mest imponerende mannskapet av de nyopprykkede lagene så langt, og de kom tilbake og utlignet to ganger, og tok et fortjent poeng i en virvelvind av en kamp. Dermed er Liverpool bare ett poeng foran sine rivaler», skriver han.

Gheerbrant synes Liverpool åpnet kampen skarpt, anført av en livlig Andy Robertson og en Curtis Jones som var som en mygg rundt Brentfords midtbanespillere. Mohamed Salah ble spilt fri av Diogo Jota, og satte ballen mellom beina på Brentford-keeper Raya, men Kristoffer Ajer kom skliende og reddet på streken.

«Brentford slo tilbake etter å ha blitt presset tilbake i 20 minutter, og til slutt fikk de Liverpools forsvar til å slå sprekker. Først kom Ivan Toney seg løs fra Joel Matip, og headet et Bryan Mbeumo-innlegg utenfor. Så satte Frank Onyeka ballen over mål da han fikk sjansen fra 16 meter. Deretter kom Mbeumo alene med Alisson. Brentford-angriperen løftet ballen delikat over Liverpool-keeperen, men Matip klarte å redde på streken, akkurat som Ajer hadde gjort i motsatt ende.»

«Da det så ut som Brentford-presset var i ferd med å svinne hen, kom et intrikat frispark-trekk som Ethan Pinnock var sistemann på før ballen havnet i nettmaskene.»

Gheerbrant mener Liverpool virket sjokkerte, men gjestene slo likevel tilbake nesten umiddelbart.

«Henderson fikk ballen fra Salah ute til høyre, og da Ajer feilberegnet innlegget tok Jota vare på nedfallsfrukten og scoret utligningsmålet.»

«Jota må ha trodd at han hadde scoret ett til ikke lenge etter, men ble stoppet av en utrolig Raya-redning. Sjansen kom etter at Jones hadde truffet stolpen. Målet var åpent, men Raya klarte på utrolig vist å slå ballen til corner.»

Det var ikke tvil om at Salah var onside

Liverpool åpnet andre omgang best, og deg gikk ikke lang tid før Fabino fant Salah, og egypteren bredsidet ballen forbi Raya og i mål. 

«Linjemannen viftet med flagget, men VAR-bildene viste at Salah var klart bak Canos på motsatt side, og egypteren hadde dermed gjort sitt Premier League-mål nummer 100.»

Brentford klarte å utligne. Ajer la inn fra høyre, og Pontus Jansson smalt ballen mot tverrliggeren. I kaoset som oppstod headet Janelt ballen over linjen. Men det gikk ikke mange minuttene før Jones fikk rom til å sende avgårde en suser fra 25 meter.

«Det flotte skuddet fikk et hjelpende touch fra foten til Ajer før ballen føk inn i nettet bak Raya», skriver Gheerbrant.

«Salah hadde sjansen til å avgjøre kampen for Liverpool like etterpå. Han var helt alene med keeper, men vippet ballen opp på nettaket. Det var en kritisk bom, for Brentford hadde mer bensin på tanken. Nok en gang kom utligningen etter et innlegg fra høyre mot bakre stolpe. Trent Alexander-Arnold havnet på hæla, og innbytter Yoane Wissa løftet ballen over Alisson.»

«Dersom Brentford fortsetter å spille med en slik sult og intensitet som dette bør ikke deres ambisjoner denne sesongen begrense seg til bare å berge plassen i Premier League», oppsummerer Times-journalisten.

– Fotball blir ikke bedre enn dette

John Aizlewood i Telegraph slår fast at fotball blir ikke bedre enn seksmålsthrilleren på Brentford Community Stadium.

«Tidene forandrer seg, tiårene ruller avgårde, men enkelte ting er det verdt å vente over 70 år på. Ikke minst et fantastisk første ligamøte mellom Brentford og Liverpool siden mai 1947. Et av de store lagene i Europa besøkte en busstopp i Hounslow, og det var vanskelig å si hvem som var hvem», skriver han.

Et av de store lagene i Europa besøkte en busstopp i Hounslow, og det var vanskelig å si hvem som var hvem

«Både Brentford og Liverpool gjorde tre mål, men begge lag kunne også hatt tre mål til i en klassiker av en Premier League-kamp», fortsetter han.

«George Stewart, tidligere flyger i andre verdenskrig, og sør-afrikaneren Bob Priday er bare fotnoter i historien til henholdsvis Brentford og Liverpool, men de scoret begge på Anfield i 1947. Liverpool gikk hen og vant ligatittelen, mens Brentford allerede hadde rykket ned.»

«Det er ikke alltid historien gjentar seg.»