– Vi møtte et lag som spiller en intens fotball, men det var likevel skuffende at vi ga fra oss ledelsen to ganger

Kaptein Jordan Henderson reflekterer over sesongens andre poengtap.

26. sep 2021 kl 09.55Einar Kvande

Liverpool klarte bare uavgjort 3-3 i en intens kamp på Brentford Community Stadium, noe som betyr at Brighton vil innta tabelltoppen i Premier League om sydkystklubben slår Crystal Palace på Selhurst Park mandag kveld.

Det var Brentford som tok ledelsen i kampen, men Diogo Jota utlignet på en vakker heading bare fire minutter senere, og da Mohamed Salah gjorde sitt 100. Premier League-mål for Liverpool trodde de fleste at de røde var på vei mot tre nye poeng.

Men Liverpool-forsvaret var i det gavmilde hjørnet, og Janelt utlginet ni minutter senere. Men nok en gang gikk det bare fire minutter før Liverpool scoret på ny, og Curtis Jones sitt flotte langskudd så lenge ut til å bli vinnermålet. Men så dukket Yoane Wissa opp og utlignet for andre gang for vertene i det 82. minutt.

– Det var en intens kamp, men det visste vi at det ville bli. Vi visste dette var et vanskelig sted å komme. Brentford er et lag som spiller en intens fotball, og de har vist hva de er kapable til og at de kan spille på dette nivået så langt. Derfor visste vi at det ville bli vanskelig å komme hit, oppsummerte Liverpool-kaptein Jordan Henderson til Sky Sports etter kampen.

– Publikum skapte også en intens stemning. Brentford gjorde det vanskelig for oss, det skal de ha honnør for. Men dette var skuffende sett fra vårt ståsted. Vi ga fra oss ledelsen to ganger, og det var skuffende at vi ikke klarte å beholde den kampen ut. Men vi skal forsøke å ta med oss det positive, og se fremover, la han til.

Liverpool misbrukte flere store sjanser til å avgjøre det hele i andre omgang.

– Vi hadde to store sjanser på stillingen 2-1, og da må vi klare å avgjøre dette. Dersom vi hadde gått opp i 3-1 hadde det blitt en helt annen kamp. Men når du leder med bare ett mål, så har de fortsatt det lille håpet om at de kan få et frispark eller kan slå en lang ball inn i feltet, og de klarte å utligne. Slik er fotballen noen ganger. Vi er veldig skuffet over resultatet, men vi må gi honnør til Brentford. De spilte bra, konkluderte Hendo.

Studerer ikke tabellen

Liverpool-kapteinen forventet at kampen skulle bli så intens som den ble, men mener at de røde spilte under pari.

– Vi er også et lag som spiller en intens fotball. Vi liker kamper med høy intensitet. Men vi kunne ha prestert mye bedre i denne kampen. Vi holdt oss inne i kampen i begynnelsen, selv om vi ikke gjorde noen god førsteomgang. I andre omgang presterte vi bedre, og kontrollerte kampen litt bedre. Dessverre klarte vi ikke å holde på ledelsen.

– Curtis gjorde et fantastisk mål, men dessverre ble det ikke vinnermålet. 

Med seier ville Liverpool ha fått en luke på tre poeng ned til sine argeste rivaler, Chelsea, Manchester City og Manchester United, men isteden er avstanden ned nå bare ett poeng. 

– Vi misbrukte sjansen til å ta tre poeng, noe som var det vi siktet mot. Men vi studerer ikke tabellen foran hver kamp. Vi ønsker bare å vinne så mange kamper som mulig. Vi vet Premier League er en tøff liga. Det er vanskelig å komme hit. Men i denne kampen føler jeg vi burde ha utnyttet rutinen vår litt bedre, og tatt de tre poengene.

Mohamed Salah gjorde sitt Premier League-mål nummer 100 for Liverpool, og kom samtidig inn på listen over klubbens ti fremste målscorere gjennom tidene.

– Det var et utrolig øyeblikk. Han har vært helt utrolig fra den dagen han kom til klubben. Han er en fantastisk fyr, som jobber hardt på treningsfeltet, og som sørger for å få nok restitusjon. Han lever livet sitt på riktig måte, for å kunne prestere på topp i hver eneste kamp. Han får lønn for strevet. Han har vært fenomenal. Forhåpentligvis fortsetter han å prestere på dette nivået for oss resten av denne sesongen og enda lenger, sa Henderson om Liverpools toppscorer.