Henderson vil ikke være med på at dette er hans siste kontrakt

Jordan Henderson drømmer om å fortsette Liverpool-karrieren også etter fylte 35 år.

31. aug 2021 kl 14.13Einar Kvande

Jordan Henderson signerte tirsdag en ny avtale som binder ham til Liverpool FC frem til han har fylt 35 år, i 2025. Da Liverpoolfc.com hintet om at dette kan ta ham frem til slutten av hans karriere, så ville ikke Liverpool-kapteinen være med på at dette vil være hans siste kontrakt som profesjonell fotballspiller.

– Ingen vet hva som vil skje, og i fotball kan ting forandre seg raskt. Men jeg har alltid sagt at jeg ønsker å spille for Liverpool så lenge som mulig. For å kunne gjøre det må jeg sørge for at jeg spiller bra, at jeg forbedrer meg og bidrar med noe til laget. Dersom klubben ønsker å ha meg enda lenger, vil jeg selvsagt fortsette reisen. Da vil det være fornuftig av oss å gjøre det. Men så fort noen av disse kravene ikke innfris, med størrelsen på denne fotballklubben og spillerne vi har er, så må det bli forandringer, lyder Hendersons realistiske syn på saken.

– For meg personlig handler det om å stå på videre. Jeg føler meg fortsatt ung. Jeg føler meg frisk og rask. Det føles om jeg er på toppen av min karriere for øyeblikket, slik jeg føler meg fysisk blandet med den rutinen jeg har. Derfor føler jeg at jeg har mye å gi, og at det er mye mer i vente fra meg.

– Jeg skjønner at folk ser at denne kontrakten tar meg frem til jeg blir 34-35 år gammel, og mener det vil være min siste kontrakt. Men jeg ønsker å spille fotball så lenge som mulig, og hvem vet hvor gammel jeg vil være når jeg gir meg som fotballspiller.

Bruker Milner som eksempel

Henderson trekker frem sin gode kompis og Liverpools visekaptein, James Milner, som et godt eksempel på at det er mulig holde Premier League-nivå for en midtbanespiller selv om han har passert 35 år.

– Millie er et godt eksempel for alle i garderoben, og et meget godt eksempel for den yngre generasjon også. Han er av den gamle skolen, noe jeg liker med Millie. Han er veldig dedikert og profesjonell, som dere alle vet. Det er flott å ha ham på treningsfeltet. Han er en toppspiller selv om han har passert 35 år, noe jeg tror folk glemmer.

– Selv om han har fylt 35 år har han fysikken til å spille i to, tre, fire år til. Det er opp til ham om han ønsker å gjøre det. Han er på vei tilbake etter en liten skade nå, men hver gang han spilte forrige seosng, og selv under preseason, spilte han på topp nivå. Han får aldri noen formsvikt. Forhåpentligvis fortsetter han slik de kommende årene.