– Ventetiden har vært lang

Jordan Henderson sier det var deilig å være tilbake på banen foran et fullsatt Anfield.

23. aug 2021 kl 11.02Jens Bessesen

Jordan Henderson var endelig tilbake på Anfield-gresset og spilte en tellende kamp da Liverpool slo Burnley 2-0 lørdag. Det har han ikke gjort siden han måtte ut med skade mot Everton i februar. Kapteinen sier det var spesielt å være tilbake, selvsagt hjulpet av et fullsatt Anfield for første gang på over 500 dager.

– Ventetiden har vært lang, og jeg tror vi kan sette enda mer pris på fansen nå, sier han til liverpoolfc.com.

– Om vi ikke gjorde det før, kan vi definitivt gjøre det nå med tanke på hva vi gikk gjennom forrige sesong. De utgjør en stor forskjell, og det var veldig spesielt å kunne gå ut foran dem igjen, sier han.

Den tolvte mann

Kapteinen er ikke snau når han skal beskrive viktigheten av supporterne. Han mener den svake perioden i forrige sesong med seks strake hjemmetap delvis skyldes at tribunene er tomme.

– De er definitivt vår tolvte mann. Hvis du ser på noen av resultatene vi hadde forrige sesong viser det at de utgjør en stor forskjell, sier han.

Blant annet sørger supporterne for at spillerne aldri senker skuldrene.

– Noen ganger, når du ikke er helt «på», kan publikum løfte deg opp igjen. Det har de gjort mange ganger opp gjennom årene, så det er godt å ha de tilbake. Vi kommer nok til å trenge det løftet noen ganger utover i sesongen, sier han.

Endelig tilbake

Foruten noen opptredener for England i EM og en treningskamp før sesongen har det blitt lite fotball for 31-åringen det siste halvåret. Lørdag var han endelig tilbake og viste at formen er intakt. 

– Det er veldig fint å være tilbake, spesielt med et fullsatt Anfield. Forhåptentligvis kan vi fortsette den gode starten. Guttene har startet bra, og det er en lang sesong, så vi må holde det gående, sier han.