To spillere kan forsvinne ut portene i dag

Xherdan Shaqiri ser ut til å bli solgt mens Ben Woodburn endelig kan få bekreftet sitt utlån.

23. aug 2021 kl 08.43Jens Bessesen

Søndag kveld kom nyheten om at Liverpool og Lyon har kommet til enighet om en overgangssum for 29 år gamle Xherdan Shaqiri. Den franske klubben betaler 9,5 millioner pund for sveitseren, som har fått grønt lys til å gjennomføre den medisinske testen i løpet av mandag. 

Salget kommer etter at Shaqiri tidligere i sommer ba Liverpool-ledelsen om å få lov å forlate klubben, og han skal allerede ha vært enig med Lyon om de personlige betingelse. Liverpool betalte utkjøpsklausulen på 13,5 millioner pund for å sikre seg sveitseren da Stoke rykket ned fra Premier League i 2018, og med under to år igjen av kontrakten fant Liverpool ut at 9,5 millioner var nok for å si seg fornøyd med avkastningen. Shaqiri spilte 63 kamper for Liverpool.

Woodburn endelig bekreftet?

Forrige uke ble to utlån bekreftet da Ben Davies gikk til Sheffield United og Leighton Clarkson gikk til Blackburn. Ben Woodburns lån til Hearts så også ut til å skulle bli bekreftet, men siden tirsdag har det vært lite nyheter rundt 21-åringen. 

Hearts har vært i forhandlinger med Liverpool om et utlån som skal vare frem til januar, men Jürgen Klopp og hans assistent Pep Lijnders skal ha vært motvillig til å slippe Woodburn etter en imponerende sesongoppkjøring. Woodburn er på utgående kontrakt denne sesongen.

Sent søndag kveld skriver Daily Mail at Klopp nå endelig har gitt grønt lys til den unge spilleren. Etter Harvey Elliotts imponerende forestilling mot Burnley, samt det faktum at Curtis Jones er tilbake fra skade, ser tyskeren ingen fare knyttet til å låne ut Woodburn. 

De siste sesongene har Woodburn vært på lån i Sheffield United, Oxford United og Blackpool, uten at noen av låneperiodene har vært spesielt vellykket, av ulike grunner.

Flere på vei ut? 

Salget av Shaqiri gjør at Liverpool nå ligger litt i pluss i sommerens overgangsvindu, men med de mange kontraktsforlengelsene har det likevel vært mye utgifter. Journalistene som følger klubben tettest tror derfor ikke det kommer til å bli hentet en direkte erstatter for Shaqiri. Rollen kan bli fylt av Elliott og 16 år gamle Kaide Gordon.

James Pearce i The Athletic skriver at det er to spillere Liverpool aktivt prøver å bli kvitt, og det er Loris Karius og Sheyi Ojo. Divock Origi og Nat Phillips er også spillere som kan bli solgt dersom det kommer solide bud.

Når salget av Shaqiri går i orden har Liverpool solgt spillere for drøyt 40 millioner pund i sommer, men i enkelte overganger ligger det inne klausuler som gjør at ikke hele summen er betalt med en gang. Klubbens eneste kjøp Ibrahima Konate kostet 36 millioner pund.