Lyon bekrefter i pressemeldingShaqiri blir Lyon-spiller på mandag dersom han består den medisinske sjekken

Liverpool har kommet til enighet med Lyon.

22. aug 2021 kl 20.40Arve Vassbotten og Arild Skjæveland

Liverpool har blitt enig med Lyon om å selge Xherdan Shaqiri for 9,5 millioner pund, det melder flere av journalistene som er tettest på klubben i kveld. 

James Pearce i Athletic mener avtalen er god med tanke på at det første budet var på rundt 4 millioner pund. 

Salget kommer etter at Shaqiri tidligere i sommer ba Liverpool-ledelsen om å få lov å forlate klubben. Det har tidligere denne måneden blitt hevdet at spilleren allerede har blitt enig med klubben om de personlige betingelsene, så det er nok bare et spørsmål om tid før avtalen blir bekreftet. Fabrizio Romano skriver at det er enighet om en treårskontrakt med den franske klubben.

Ifølge Paul Gorst i Liverpool Echo betyr ikke salget av sveitseren nødvendigvis at Liverpool vil kjøpe flere spillere denne sommeren.

«Liverpool ser ikke aktivt etter en erstatter og mener at Harvey Elliot og Kaide Gordon heller kan få minutter i cupkamper», skriver han. Det samme gjentas av James Pearce.

Shaqiri har nå fått tillatelse til å gjennomgå medisinsk sjekk, skriver Pearce.

Pressemelding fra Lyon

I en pressemelding lagt ut litt før kl 23.00, bekrefter Olympique Lyonnais at de har kommet til enighet med Liverpool om en overgang for Shaqiri.

De skriver videre at spilleren kommer til Lyon søndag kveld, før den medisinske sjekken og det formelle rundt overgangen fullføres på mandag.

Klubben skriver at det har vært intense forhandlinger, men takker Billy Hogan og Michael Edwards i Liverpool FC for tilgjengeligheten, og at de har hørt etter på ønsket fra Lyon og spilleren selv.

Få kamper, men viktige bidrag

Liverpool betalte utkjøpsklausulen på 13,5 millioner pund for å sikre seg sveitseren da Stoke rykket ned fra Premier League i 2018.

29-åringen har vært mye skadeplaget i tiden sin på Anfield, og har heller aldri klart å spille seg til noen fast plass. Likevel har han hatt en del svært viktige bidrag i den røde trøya på de tre siste sesongene.

Han scoret to avgjørende mot Manchester United da LFC slo den gamle erkerivalen på Anfield – og vi vil for alltid huske den målgivende pasningen til Gini Wijnaldum i semifinalen i Champions League i 2019.


Han fikk 63 kamper, scoret åtte mål og hadde ni målgivende for klubben. De to siste sesongene spilte han kun 732 minutter i ligaen – rett i overkant av åtte hele kamper – så at Elliott kan overta akkurat den rollen og vel så det virker realistisk.

Ifølge tall fra Transfermarkt spilte han totalt 2525 minutter for LFC - regnet om i 90-minuttere blir det 28 kamper. Det sier både litt om hvor store bidragene hans var da han først fikk spille – men også hvor langt unna fast førstelagsplass han var.