– Han er langt foran der jeg var på samme alder, og jeg er stor fan av han

Jordan Henderson er full av lovord om England-kollegaen, som han spilte ved siden av mot Andorra på søndag.

7. sep 2021 kl 11.10Mari Lunde

Jude Bellingham ble linket til Liverpool i fjor, men veien gikk til Borussia Dortmund. Men Bellingham legger ikke skjul på at han ser opp til en tidligere Liverpool-kaptein, og den nåværende Liverpool-kapteinen har latt seg imponere av 18-åringen.

– Han er langt foran meg

Jude Bellingham ble historisk da han ble den yngste til å spille for England i en stor turnering etter sin rolle i EM 2020. Borussia Dortmund-spilleren ble byttet inn på tampen av Englands 1-0-seier over Kroatia på Wembley den 13. juni, 17 år og 349 dager gammel. Med det ble han den yngste spilleren som noen gang har spilt i en EM-turnering, men bare seks dager senere ble rekorden slått av Polens Kacper Kozlowski.

På søndag fikk Bellingham sin første start i en turnering for England, da Three Lions møtte Andorra i en VM-kvalifiseringskamp. England vant enkelt, 4-0, og Bellingham imponerte.

– Han er langt foran der jeg var på samme alder, sa Jordan Henderson ifølge the Times, etter kampen søndag.

Da Henderson var på Bellinghams alder – 18 år – ble han sendt på utlån fra Sunderland til Coventry, på den tiden i Sky Bet Championship. Bellinghams kamp mot Andorra ble hans åttende cap totalt på seniornivå.

– Jeg er stor fan av Jude. Han ser ut som en fantastisk spiller. Han er veldig moden for alderen, både av og på banen.

Bellingham spilte til venstre for Henderson som var midtbankeanker med Trent Alexander-Arnold på høyresiden.

– Jude tar gode avgjørelser, er veldig mobil, han kommer seg rundt på banen bra og man ser godt at han spiller uke inn og uke ut på toppnivå i Dortmund.

Bellingham fikk oppmerksomhet for opptreden mot Andorra, hvor han fullførte 43 av 45 pasninger, skapte tre sjanser, noterte ett skudd, og klarte 100% av driblinger og gjorde fem gjenvinninger, ifølge The Times.

ANDRE SESONG: Bellingham er inne i sin andre sesong i Borussia Dortmund. Her feirer han mål mot Hoffenheim 27. august.

ANDRE SESONG: Bellingham er inne i sin andre sesong i Borussia Dortmund. Her feirer han mål mot Hoffenheim 27. august.

– Jeg prøvde å hjelpe så mye jeg kunne men for å være ærlig, han er en topp spiller som har vist seg frem i de store kampene for Dortmund.

– Jeg vil ikke legge for mye press på ham men han er veldig oppegående, han har gode folk rundt seg og en fin familie, og du kan se at dette er viktig for han. Jeg tror han vil være en toppspiller for fremtiden, sa Henderson ifølge The Telegraph.

Henderson fikk spørsmål om Bellingham vil være klar for VM i Qatar i 2022.

– Han ser klar ut, sa Henderson som hadde tips til den 13 år yngre medspilleren.

– Hold bena på bakken og konsentrer deg om fotballen. Hvis han gjør det og han holder seg skadefri vil han bli en toppspiller. Han er det allerede men han vil bare bli bedre og bedre de neste årene.

Gerrard-fan

18 år gamle Jude Bellingham gjorde mange Liverpool-fans spinnville tidligere i år da han fikk spørsmål om hvem han helst ville bytte trøye med.

– Enkelt, Stevie G. Eller det er faktisk ikke enkelt, enten han eller Wayne Rooney. Men jeg går for Gerrard. Nummer 8-posisjonen er lik min, så ja, jeg vil gå for han.

Bellingham ble den yngste spilleren i Birmingham Citys historie da han debuterte mot Portsmouth med bare 16 år og 63 dager på baken. Han meldte overgang til Borussia Dortmund i juli 2020, og har hatt en imponerende debutsesong i Bundesligaen ved siden av Norges superstjerne Erling Braut Haaland.

Braut Haaland døpte Bellingham «Den nye Stevie G» på sin lagkamerats Instagram-konto etter Bellinghams debutmål i september i fjor.