Scouserne «tok over verden» i Las Vegas i helgen

To scousere var på alles lepper søndag morgen etter UFC-kampene i Las Vegas – etterpå hedret Paddy «the Baddy» Pimblett de 97 Hillsborough-ofrene.

7. sep 2021 kl 08.21Mari Lunde

MMA-stjerneskuddet Paddy the Baddy fra Huyton i Liverpool levde opp til hypen på forhånd. Sammen med Molly McCann vant de hver sin kamp. Og de er mildt sagt fargerike, de to unge kampsportutøverne fra Liverpool som skapte liv og leven i Vegas denne helgen.

– Scousere blir ikke slått ut

Paddy “The Baddy” Pimblett debuterte på UFC-scenen i Las Vegas søndag,  og levde opp til typen på forhånd. Pimblett slo knockout på motstander Luigi Vendramini i første runde. Kampen startet dog litt vaklende for 26-åringen, som tok et slag i haka før han klarte å finne rytmen og tok seieren.

I intervjuet etter kampen fikk han spørsmål om slaget, og svarte på erke-scouse: «You know my saying lad, I’m a scouser, we don’t get knocked out.» («Du vet hva jeg sier mann, jeg er en scouser, vi blir ikke slått ut.»)

Etter seieren hylte han favorittklubben Liverpool FC og de 97 Hillsborough-ofrene.

RØD: Paddy the Baddy er rød.

RØD: Paddy the Baddy er rød.

BLÅ: Meatball Molly er blå.

BLÅ: Meatball Molly er blå.

Tidligere samme kveld kunne han se sin treningspartner Molly McCann vinne sin kamp mot Ji Yeon Kim. De to er store støttespillere for hverandre, noe som er tydelig på de mange videoene som er sluppet.

Scenene fra Vegas i etterkant av de to kampene var et rullebånd av scouse’ ord og uttrykk, sammen ble de en vandrende Twitter-feed full av Liverpool-referanser.

Sånn som denne:

Hvis du ikke kjenner den igjen, så stammer «no ifs, buts or maybes» fra denne engasjerte Liverpool-supporteren som ble intervjuet av Redmen TV utenfor Anfield:

Også har vi denne, da:

Hvis «in the entry» ikke sier deg så mye, så kommer det fra en video som gikk viralt av en mann som ble lurt til å lete etter noen i bakgården sin – hver gang han spurte hvor vedkommende  var, fikk han svar «in the entry».

Pimblett tok også et oppgjør med Instagram, som stengte den forrige kontoen hans. Også dette gjør han på en morsommere måte enn de fleste.

«Lizard» har blitt et humoristisk skjellsord i Liverpool, hvor den lokale radioverten Pete Price fikk kallenavnet av en innringer for noen år siden. Price på den tiden prøvde å få konspirasjonsteoretiker David Icke på showet sitt, men han fikk han aldri i tale. Icke tror blant annet at kongefamilien er reptiler som har kledd seg ut som mennesker, og innringeren sa til Price at «du er en lizard (øgle), det er derfor han ikke kommer på showet.» Og vipps var det gjort, Pete Price klarer ikke kvitte seg med kallenavnet og tar det stort sett med et smil.

Å være scouser er en stor del av identiteten til McCann og Pimblett, og hva det betyr forteller de fint i denne videoen hvor Pimblett også avslører at han drømmer om kamp på Anfield.

Også Darren Till var i aksjon i ørkenbyen i Nevada. Det var Till og hans motstander Derek Brunson som headlinet kvelden, men den 28 år gamle scouseren tapte kampen i tredje runde.

Till deler Pemblitts drøm om å ta UFC til Anfield. Til tross for at faren var Evertonian, var det Liverpool FC som appellerte til Till som hadde Gerrard som sin store helt som ung.

Neste McGregor?

«Alle vet hvem Conor McGregor er, men om et års tid vet alle hvem jeg er», sa Pimblett i en video med BBC som ble vist før kampen. Og McGregor hjelper gjerne til. Før kampen sendte han sine lykkeønsker til Pimblett, og Pimblett svarte med et løfte om å «ta over UFC». Det har gått bra så langt i hvert fall. Pimblett og McGregor ble begge Cage Warriors fjærvekt-mestere, og begge er store karakterer som tiltrekker seg masse oppmerksomhet. 

Pimblett sier det bra selv.

– Enten så elsker man meg eller så hater man meg. Men uansett fyller jeg setene.

Det er forresten ikke første gang en scouser har fått oppmerksomhet i Las Vegas. Her er en ønskereprise fra den amerikanske serien Vegas Strip som følger politiet i Vegas: