Han var «den siste» Liverpool fikk hentet før Brexit-reglene trådte i kraft. Allerede har han markert seg

Liverpool måtte sikre seg spilleren før januar i år.

7. sep 2021 kl 10.00Arild Skjæveland

Fra januar i år trådte de nye Brexit-reglene i kraft, som gjør det langt vanskeligere for de engelske klubbene å hente talenter fra Europa.

Premier League-klubbene kan ikke lenger forsyne seg av spillere som er yngre enn 18 år.

Det var så sent som 23. desember i fjor at David Lynch, som har en spalte for Liverpool.no, meldte at Liverpool kjempet med Manchester United om den unge midtstopperen Stefan Bajcetic. De røde vant kampen om spilleren, men hadde under en uke på seg for å få overgangen til å gå i orden.

16 år gamle Bajcetic er sønn av Srdan Bajcetic, som var en serbisk midtbanespiller som spilte for Celta Vigo mellom 1994 og 1997. Han la opp i 2004.

Liverpools Bajcetic fyller ikke 17 år før i slutten av oktober, og er midtstopper. Han er født i Vigo, og har valgt å spille landslagsfotball for Spania.

Debuterte for det spanske U18-landslaget

Thisisanfield.com melder at Bajcetic denne uken har vært på landslagsoppdrag, og har fått sin første kamp for Spania U18.


Det spanske laget har deltatt i turneringen Lafarge Foot Avenir, og gikk helt til topps. De startet med 2-2 mot vertsnasjonen, før de slo Sveits 2-1. I den siste kampen slo de Portugal 2-0, og vant turneringen. Det var i kampen mot Portugal at Liverpool-spilleren debuterte.

Midtstopperen har spilt i begge Liverpools U18-kamper denne sesongen, i 5-0-seieren mot Manchester United, som han takket nei til for å signere for Liverpool, og i 5-3-seieren mot Stoke City.

U18-lagets neste kamp er mot Nottingham Forest på lørdag. Denne høsten får vi trolig også se ham i aksjon i UEFA Youth League, der U19-laget skal møte AC Milan, Atletico Madrid og Porto.