Klopp har planer om å omskolere den unge høyrebacken

Conor Bradley fikk sin førstelagsdebut for Liverpool som høyreback, men Jürgen Klopp ser en fremtidig midtbanespiller i tenåringen.

5. okt 2021 kl 23.22Einar Kvande

Conor Bradley fikk sin førstelagsdebut for Liverpool da Norwich ble slått 3-0 på Carrow Road i tredje runde i ligacupen. Nå avslører Nord-Irlands landslagssjef, Ian Baraclough, at Jürgen Klopp har planer om å omskolere 18-åringen til midtbanespiller i årene som kommer.

Bradley har stort sett spilt høyreback både for Liverpool U18 og Liverpool U23, og det var også i den posisjonen han spilte da han fikk førstelagsdebuten mot Norwich.

– Jürgen mener, og jeg er enig, at Conor kan spille på midtbanen når han blir eldre, sier Baraclough til Belfast Live.

– Han har egenskapene til å spille både vanlig sideback og vingback, men han kan også spille på midtbanen. Litt høyere opp i banen. Han har en god fotballforståelse, og kan bekle flere ulike posisjoner, så han har flere strenger å spille på, slår Baraclough fast.

Tre A-landskamper

Bradley står allerede bokført med tre A-landskamper for Nord-Irland, etter å ha spilt mot Malta, Estland og Sveits de siste månedene.

På lørdag skal Nord-Irland igjen møte Sveits, denne gangen i Geneve, før de reiser til Sofia for å møte Bulgaria i neste uke.

– Vi har gitt Conor en vei frem, og vi gir ham sjanser. Vi hjelper ham med utviklingen, og han var en annen spiller i september. Det virket som han hadde vokst et par tommer, han var sterkere, hadde mer selvtillit og var flott å ha i gruppen.

– Jeg har ingen betenkeligheter med å bruke ham. Alle spillere gjør feil, men det handler om hvordan du reagerer på dette, og hvordan du går videre. 

Baraclough forteller at han snakket med Jürgen Klopp foran landskampene i september.

– Vi har begge lagt merke til hvor selvsikker han er blitt, og hvordan han håndterer ulike situasjoner. Alt dette er en del av utdanningen hans, og vi spiller vår rolle i den.