En overårig midtstopper var ikke nok til å forhindre høstens andre gruppespilltap

Bolton ble et nummer for store for Liverpools U21-mannskap.

5. okt 2021 kl 22.10Einar Kvande

Nat Phillips fikk et gjensyn med Bolton som overårig midtstopper og kaptein på Liverpools U21-lag i de rødes andre gruppespillkamp i Papa John's Trophy. Han klarte imidlertid ikke å forhindre at Liverpool gikk på det andre strake tapet i gruppespillet i turneringen.

Bolton tok ledelsen etter 27 minutter, da Nathan Delfouneso headet hvittrøyene i føringen. Dette ble også første omgangs eneste scoring.

Etter pause gikk vertene opp i en tremålsledelse, før Elijah Dixon-Bonner klarte å sette inn et reduseringsmål. Han fikk fyrt av et skudd inne i feltet etter 72 minutter, som endret retning og trillet i mål. Boltons scoringer kom etter 58 og 66 minutter. Det siste var et selvmål av Quansah.

Gleden etter Dixon-Bonners redusering ble imidlertid kortvarig, da Bolton fikk straffespark, som de omsatte i scoring. Dermed vant vertene 4-1.

Unødig straffespark

Liverpool spilte godt i perioder, så et tremålstap var nok i overkant god betaling for Bolton i denne kampen.

Liverpool-keeper Pitaluga spilte en god kamp, men ga bort et unødig straffespark åtte minutter før slutt da han nølte på et gjennomspill, som førte til at han la ned Henry i feltet. Brasilianeren reddet nesten straffesparket fra Bakayoko, men ballen gikk under ham.

Liverpools lag: Pitaluga, Wilson (Koumetio 67), Quansah, Phillips, Gallacher, Ritaccio (Mabaya 25), Morton, Corness, Dixon-Bonner, Bearne, Woltman (Cannonier 72).

Ubenyttede reserver: Kelly

Liverpool tapte 4-0 for Rochdale i sin første kamp, og er dermed så godt som ute av turneringen før siste kamp i gruppespillet mot Port Vale. Eneste grunnen til at de røde fortsatt har en teoretisk mulighet til avansement er at Port Vale slo Rochdale takket være en scoring i siste minutt.