Fra ti tap på tre måneder til et halvt år som ubeseiret

I dag er det nøyaktig et halvt år siden Liverpool tapte en tellende kamp.

Da Liverpool tapte 3-1 borte mot Real Madrid i Champions League-kvartfinalen for nøyaktig et halvt år siden, 6. april, var det kalenderårets tiende tap. Det første kom 4. januar mot Southampton, og etter det ble det også tap mot Burnley, Manchester United, Brighton, Manchester City, Leicester, Everton, Chelsea og Fulham før nederlaget i den spanske hovedstaden. 

Men nå snakker vi ikke mer om tap. 

Siden den gang har Liverpool spilt 19 offisielle kamper i alle turneringer. 13 er vunnet og seks har endt uavgjort. Hele 45 mål er scoret og kun 15 er sluppet inn. Den eneste kampen som er tapt var treningskampen mot Hertha Berlin 29. juli, som tyskerne vant. De syv øvrige treningskampene endte enten med seier eller uavgjort.

Ligaformen på toppliste

Ser vi tilbake til forrige tap i ligaen, er rekken enda mer imponerende. Da kan vi skru tiden tilbake ytterligere en måned, til 7. mars, da Fulham vant på Anfield. 

Siden da har Liverpool spilt 17 ligakamper uten å tape - en rekke som kun er slått åtte ganger de siste 60 årene, ifølge fotballanalytiker Dan Kennett

Jürgen Klopp har faktisk levert to rekker som er like gode eller bedre enn den laget er inne i nå. Klubbrekorden satte han og laget selv da de gikk fantastiske 44 ligakamper uten tap før Watford slo de røde i februar 2020. En annen rekke var på 21 ligakamper på rad uten tap, som tok slutt i desember 2018. 

Klopp er den tredje manageren siden opprykket i 1961 som fører laget til tre rekker med 17 eller flere ligakamper på rad uten tap. I tillegg har den tyske manageren levert rekker på henholdsvis 18 og 17 strake ligaseiere i sin tid som Liverpool-manager! Vi kan jo også nevne at de gikk hele 68 hjemmekamper på rad uten tap i ligaen før den rekken tok slutt i januar. 

Kamper på rad uten tap og når rekkene tok slutt: 

44 - Jürgen Klopp - februar 2020
31 - Kenny Dalglish - mars 1988
23 - Kenny Dalglish - november 1990, Bob Paisley - september 1982, Bob Paisley - oktober 1978
21 - Jürgen Klopp - desember 2018
19 - Bob Paisley - april 1983
18 - Kenny Dalglish - mai 1989
17 - Rafa Benitez - oktober 2008, Jürgen Klopp - oktober 2021 (aktiv)

Kilde: Dan Kennett

Eneste ubeseirede lag

Liverpool er det eneste laget som ikke har tapt på de første syv kampene i Premier League. Seks lag har tapt én gang hver.

TAP: Forrige gang Liverpool tapte var mot Real Madrid 6. april.

TAP: Forrige gang Liverpool tapte var mot Real Madrid 6. april.


I tillegg er de røde den eneste engelske klubben som ikke har tapt i Champions League. Der har både Manchester United, Manchester City og Chelsea gått på smeller mot henholdsvis Young Boys, PSG og Juventus.

Og når vi først er i Europa, kan vi jo ta en titt på de øvrige såkalte «topp fem-ligaene», Bundesliga, La Liga, Serie A og Ligue 1. Der finner vi kun fem andre klubber som ikke har tapt - Inter, AC Milan, Napoli, Villarreal og Freiburg. Av disse er det kun Freiburg som i likhet med Liverpool er ubeseiret i alle turneringer - og de spiller ikke i en europeisk turnering. 

Liverpool skal ut i tøffe bortekamper mot blant andre Atletico Madrid og Manchester United de neste ukene, så det blir krevende å holde rekken gående. Men kommer de seg gjennom de kampene kan fort Klopp og co klatre på rekordlisten.

Publikum hovedgrunnen?

Med unntak av Manchester United-kampen i slutten av forrige sesong har ikke bortekampene vært av de aller tøffeste i løpet av rekken laget nå er inne i - i hvert fall ikke på papiret. 

Og i den nevnte perioden med ti tap på tre måneder i starten av 2021, kom faktisk seks av de på hjemmebane - og alle seks var i ligaen. Kollapsen var brutal etter 68 Anfield-kamper uten tap. Da Liverpool hadde tapt seks ligakamper på rad mente Klopp at hovedgrunnen var tomme tribuner.

– Lenge slet folk med å forklare hvorfor vi var så gode på hjemmebane, i alle fall resultatmessig. Nå er det ikke enkelt å forklare seks tap på rad. Men hovedgrunnen til at vi ikke fremstår som det samme laget er at vi savner våre supportere. Det er slik det er. Men vi har spilt veldig gode kamper uten supportere på hjemmebane også, og det må vi forsøke å gjøre igjen, sa Klopp. 

Han fikk riktignok laget på rett kjøl igjen mot slutten av 2020/21-sesongen uten supportere. Men nå ser det enda bedre ut. Og med publikum på plass har ikke Liverpool tapt en ligakamp på Anfield siden april 2017. 

Måtte det vare - både hjemme og borte.