Brasil vil trolig ikke la spillere dra hjem tidlig

Mer og mer tyder på at Liverpool må stille uten Alisson og Fabinho mot Watford.

6. okt 2021 kl 09.18Jens Bessesen

Liverpool kan bli nødt til å belage seg på å møte Watford uten sin brasilianske landslagsduo Alisson og Fabinho neste helg. Brasil møter Uruguay klokken 02.30 natt til fredag norsk tid. 35 timer senere sparkes Premier Leagues åttende serierunde i gang på Vicarage Road. 

Tirsdag kom det frem at Liverpool ba om å få flytte Watford-kampen fra 13.30 til 20.45, men dette ønsket ikke motstanderen å gå med på

Dermed er Liverpools håp nå at Brasils landslag kan la spillerne dra hjem etter kampen mot Colombia, som spilles sent på kvelden søndag 10. oktober norsk tid. Alisson og Fabinho har fått lite spilletid for landslaget den siste tiden, men det spørs om Brasil vil la dem dra hjem av den grunn - da ville nok nemlig flere Premier League-klubber bedt om det samme.

Nekter å rikke på seg

Av den grunn ser Premier League-klubbene nå mørkt på situasjonen. Daily Mail skriver at de frykter å tape kampen mot landslagene, og at søramerikanerne ikke kommer hjem før den nevnte fredagen. 

Enkeltspillere kan rekke runden i ligaen, men for Liverpool, som har tidligavspark lørdagen, lar det seg neppe gjøre.

Klubbene har ikke helt gitt opp håpet, og de har gått veien via ulike forbund for å løse situasjonen. 

«Selv om ingen endelig avgjørelse er tatt, nekter foreløpig landslagene å rikke på seg, og klubbene anerkjenner også spillernes ønske om å representere sine land. Derfor legger de ikke for mye press på dem», skriver Daily Mail.

Fikk tillatelse av FIFA

Grunnen til at Brasil spiller sin siste kamp så sent i samlingen er at den søramerikanske kvalifiseringen fikk spesiell tillatelse til dette av FIFA. I mars måtte de avlyse VM-kvalifiseringskamper på grunn av koronasituasjonen, og dermed havnet de på etterskudd. 

FIFAs avgjørelse har møtt motstand, og blant annet gikk den spanske La Liga rettens vei for å omgjøre det, men de fikk ikke medhold. 

Dermed ser det ut til at Alisson og Fabinho blir i Brasil frem til natten eller morgenen før Liverpool skal spille kamp. Ved hjemkomsten til England må de dessuten i hotellkarantene i ti dager, men de får trene og spille kamper i karantenetiden. Det samme gjelder for øvrig for Kostas Tsimikas og Sadio Mané, som også skal innom røde land i løpet av inneværende samling.