Liverpool har bedt om å flytte kampen, men Watford nekter

Ifølge The Telegraph sa Watford nei til å flytte kampen der Liverpool risikerer å måtte stille uten Alisson og Fabinho.

5. okt 2021 kl 15.36Jens Bessesen

The Telegraph skriver at Liverpool ba om å få flytte neste helgs kamp mot Watford som er satt opp som tidligkamp lørdag 16. oktober. Bakgrunnen er at Alisson og Fabinho etter planen skal være involvert når Brasil spiller mot Uruguay bare 36 timer tidligere på Arena da Amazonia i Manaus, og dermed ikke har mulighet til å rekke Watford-kampen i tide. 

Watford har ifølge avisen sagt nei til å flytte kampen med bakgrunn i at kamptidspunktet ble fastsatt i juli og at det vil være for kort varsel å endre tidspunkt nå med tanke på de som har planlagt reise. 

Liverpool skal ha bedt om å flytte kampen fra 13.30 til 20.45 slik at brasilianerne kan rekke kampen. Men med Watfords nei er Liverpools eneste håp nå at Brasils landslag skal la duoen dra hjem etter kampen mot Colombia, som spilles klokken 23 norsk tid søndag 10. oktober. 

Ekstra kamp skaper hodebry

Ettersom Brasil har med åtte spillere fra Premier League, spørs det imidlertid om de vil hjelpe Liverpool, selv om Jürgen Klopps lag er de som har dårligst tid med å få spillerne hjem etter samlingen.

Vanligvis spilles bare to kamper i løpet av en samling i den søramerikanske kvalifiseringen, men FIFA ga tillatelse til å spille en tredje kamp i høstens samlinger ettersom det ikke ble spilt VM-kvalifisering i vår. Spanske La Liga gikk rettens vei for å omgjøre FIFAs avgjørelse, men fikk ikke medhold.

Alisson og Fabinho satt på benken i store deler av sommerens Copa America og virker ikke å være førstevalg hos landslagssjef Tite. Det kan tale for at de blir sluppet hjem tidlig, i tillegg til det faktum at Brasil har vunnet åtte av åtte kamper og dermed ligger meget godt an med tanke på å kvalifisere seg. Ti kamper gjenstår. 

Irritert

Liverpool og de andre toppklubbene har argumentert for at Premier League-produktet blir svekket dersom en rekke spillere må stå over fordi de ikke rekker hjem etter landslagssamling. Samtidig er de irritert over at kamptidspunktet i Brasil ikke ble bekreftet før nylig, noe som har ført til lite tid til planlegging. 

The Telegraph skriver at Liverpool FC ikke har ønsket å kommentere saken.

Alisson og Fabinho må i likhet med Sadio Mané og Kostas Tsimikas gå i ti dagers hotellkarantene etter inneværende landslagssamling. Bakgrunnen er at de skal spille i land som er rødlistet i England, og i England hjelper det ikke å være fullvaksinert - karantenen slipper man ikke unna. Spillerne får imidlertid lov å trene og spille kamp gjennom karantenetiden.

Liverpool.no omtalte tidligere tirsdag at Premier League-klubber har bedt sine spillere om å dra hjem tidlig slik at de ikke går glipp av noen kamper med klubblaget. Roberto Firmino er ikke med i landslagstroppen denne gangen på grunn av skaden han hadde i september.

Liverpool har Caoimhin Kelleher som backup for Alisson om ikke førstekeeperen rekker hjem. Fabinho har ingen direkte erstatter, men både Jordan Henderson og Thiago kan bekle den dype rollen på midtbanen.