Klubber ber om at spillerne skal droppe landskamp

Sør-amerikanske landslagsspillere ligger an til å gå glipp av en Premier League-kamp neste helg.

5. okt 2021 kl 08.58Jens Bessesen

Slik kampoppsettet er nå, virker det helt usannsynlig at Alisson Becker og Fabinho skal rekke Watford-kampen dersom de skal være med på alle Brasils tre kamper denne landslagssamlingen. 

Siste Brasil-kamp, mot Uruguay, spilles klokken 01.30 engelsk tid natt til fredag 15. oktober. Lørdag 16. oktober klokken 13.30 spiller Liverpool bortekamp i Premier League mot Watford. Det er bare 36 timer mellom avsparkene, og trolig blir det umulig for spillerne å rekke klubbkampen. 

Daily Mail skriver at Premier League-klubber av den grunn har bedt sine spillere om å droppe den siste kampen inneværende samling. Avisen spesifiserer ikke hvilke klubber det er snakk om.

Karantenekrav

Åtte Premier League-spillere er med i Brasil-troppen. I tillegg er det tre hos Argentina, én hos Colombia og én hos Uruguay. Ifølge Daily Mail kan det ligge an til at flesteparten av spillerne ønsker å være involvert i alle tre landskamper, uansett om det vil medføre at en klubbkamp ryker. 

Hvordan Alisson og Fabinho stiller seg til situasjonen er uklart. Alisson ga mandag et intervju til ESPN Brasil der han kritiserte Englands karanteneregler. Selv om de er fullvaksinert, må spillerne i ti dagers hotellkarantene når de kommer tilbake fra landslagssamlingen. 

Selv om de får lov til å trene og spille kamper i karantenetiden, betyr det at spillerne ikke får være sammen med sine nærmeste på over 20 dager.

Brasil ligger godt an

Brasils kamp mot Uruguay kan se ut til å bli viktigst for sistnevnte, som er i en hard kamp om å komme seg med i VM-kvalifiseringen. Brasil står på sin side med åtte seiere av åtte mulige og kan nesten begynne å booke flybilletter til Qatar allerede. Vi vet også at Alisson og Fabinho ofte har sittet på benken for Tites Brasil, så for Liverpool-leiren er det jo lov å håpe på at de kan dra hjem etter de to første kampene.

Noen klubber skal være av den oppfatning at spillerne kan rekke Premier League-runden selv om de er involvert i tre kamper i Sør-Amerika, men dette gjelder neppe Liverpool, som har avspark i tidligkampen lørdagen.

Da vil selv ikke en privatjet få spillerne tilbake i tide. 

Liverpool har Caoimhin Kelleher som backup for Alisson om ikke førstekeeperen rekker hjem. Fabinho har ingen direkte erstatter, men både Jordan Henderson og Thiago kan bekle den dype rollen på midtbanen.