Watford-tap og Aston Villa-seier åpnet opp døren til nedrykk på vidt gap - nå er Watford under streken!

Tirsdag kveld tilspisset kampen mot nedrykk seg ytterligere.

21. jul 2020 kl 23.09 Jens Hapnes Rege

Tirsdag kveld tok Watford imot Manchester City på Vicarage Road, mens Aston Villa var vertskap for Arsenal på Villa Park. 

«The Hornets» valgte å sparke Nigel Pearson etter helgens kamp mot West Ham, etter en opphetet diskusjon med admistrerende direktør Gino Pozzo. 

Hayden Mullins og Graham Stack fikk oppgaven med å lede laget mot Manchester City, mens det også ble sagt at Troy Deeney skulle få en større rolle i avgjørelsene. De gule og svarte fikk ikke reaksjonen de håpet på etter sparkingen. 

Pep Guardiolas velsmurte mannskap, med en frisk Raheem Sterling i spissen, ga seg ikke før fire mål hadde berørt nettmaskene bak Ben Foster, og sørget for at Watfords målforskjell forverret seg betraktelig. 

Etter resultatet lå Watford på 34 poeng, tre poeng foran Bournemouth og Aston Villa på 31 poeng, men med samme målforskjell som de to rivalene i nedrykksstriden. 

Heltemodige Aston Villa

Arsenal kunne fortsatt hatt muligheten til å sikre seg spill i Europa ved seier, og var favoritter før kampen i Birmingham. 

Aston Villa hadde imidlertid fått med seg Watfords nedtur, og var heltente for å utnytte det. Dean Smiths hardtkjempende mannskap kom til flere gode muligheter i den første omgangen, og etter 27 minutter fikk de de viktige ledermålet. 

Tyrone Mings «vitsefintet» Pierre-Emerick Aubameyang på en dødball, stusset ballen videre til Trezeguet, og egypteren dundret ballen kontakt i det nærmeste hjørnet. 

I den andre omgangen ble Aston Villa spilt dypere og dypere av Mikel Artetas Europa-jagende mannskap, og bare heltemodige blokkeringer og taklinger fra Smiths mannskap hindret en utligning. 

Birmingham-laget prøvde å sette spikeren i kista på noen smarte kontringer og giftige dødballer, men klarte ikke å roe nervene til supporterne i stua. 

Tankene gikk til Liverpools oppgjør mot Aston Villa, da Trezeguet sendte laget i føringen etter 21 minutter, før Liverpool knuste hjertene til Villa-supporterne med to mål de siste syv minuttene, men med en besatt Tyrone Mings i hjertet av forsvaret ble det ingen reprise av den kampen. 

«The Villains» kjempet seg til tre livsviktige poeng, og ligger nå over nedrykksstreken for første gang på 222 dager. Arsenal kan ikke lenger komme til Europaligaen gjennom Premier League, men har fortsatt FA-cupfinalen i horisonten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]