Lørdagens Premier League-runde:Harry Wilsons Bournemouth sank dypere ned i nedrykkssumpen, mens to lag spilte seg inn i kampen om Europa

Bournemouth og West Ham befestet sin posisjon rundt nedrykksstreken, mens både Wolves og Crystal Palace sikret seg gode posisjoner i kampen om Europa.

20. jun 2020 kl 15.26 Jens Hapnes Rege

Bournemouth møtte Crystal Palace lørdag kveld, og mange antok at «kirsebærene» kunne få med seg tre etterlengtede poeng mot et Palace uten mye å spille for. Det viste seg imidlertid at Roy Hodgsons mannskap var heltente for PL-returen.

Etter 12 minutter ble Wilfried Zaha felt på kanten av 16-meteren. Luka Milivojevic fikk ansvaret og limte ballen i vinkelen – et frispark vår egne Harry Wilson hadde vært stolt over.

Drøye ti minutter senere var «ørnene» nok en gang frempå, og etter et nydelig angrep satte Jordan Ayew ballen kontant i nettmaskene. Resultatet sto seg ut omgangen, og Eddie Hows mannskap slet med å trenge gjennom et bunnsolid Palace-forsvar.

Bournemouth tok mer tak i kampen i andre omgang, men klarte aldri å sette opp sine beste spillere i gode posisjoner.

Harry Wilson slet med å sette sitt preg på Bournemouths livsviktige kamp mot Crystal Palace.

Waliseren ble ikke spilt opp i posisjonene han liker seg best i, og fikk aldri lagt opp til et av sine karakteristiske langskudd. 23-åringen ble byttet ut i pausen.

Etter dagens tap ligger Bournemouth under nedrykksstreken, men laget er enda à poeng med West Ham og bare ett poeng bak Watford.

Crystal Palace på sin side ligger likt med Tottenham og to poeng foran Arsenal, og kan enda spille seg inn i kampen om både Europa League og Champions League.

Wolves befestet sin posisjon i kampen om Champions League

West Ham United kjemper for å unngå nedrykk, mens Wolverhampton håper å spille seg inn i Champions League. Lørdag kveld møttes de to lagene til et viktig oppgjør på London Stadium.

Den første omgangen var sjansefattig med få interessante hendelser, annet enn en viktig blokkering med hodet fra tidligere Liverpool-spiller Conor Coady.

Den andre omgangen var lenge en kjedelig affære, men i de siste 20 minuttene satte ulvene virkelig opp tempoet, og viste sin overlegne kvalitet.

Nuno Espirito Santo satte innpå kraftpluggen Adama Traore, og han serverte rekkekamerat Raul Jimenez med et perfekt innlegg som mexicaneren enkelt kunne plassere i nettmaskene.

Etter 84 minutter var Traore nok en gang på farten. Spanjolen driblet bort to spillere, serverte Matt Doherty som fluktet ballen til Pedro Neto på bakerste stolpe. Portugiseren dundret ballen i nettmaskene bak en sjanseløs Fabianski.

2-0-resultat gjør at Wolves ligger à poeng med Manchester United på femteplassen, mens West Ham United ligger like over nedrykksstreken, med en noe bedre målforskjell enn Bournemouth.

BRILJERTE: Drømmeduoen Traore og Jimenez sørget for tre poeng for de oransjekledde.

BRILJERTE: Drømmeduoen Traore og Jimenez sørget for tre poeng for de oransjekledde.

Brighton sikret tre livsviktige poeng i kampens siste sekund mot Arsenal

Lørdagens andre kamp mellom et topp fire-jagende Arsenal og et nedrykkstruet Brighton bar preg av dårlig kampform i den stekende solen på Amex Stadium.

Mikel Artetas menn styrte banespillet, og hadde to store sjanser i den første omgangen da Bukayo Saka sendte et skudd i tverrliggeren, før Matty Ryan vartet opp med en fin redning på et velplassert hodestøt fra Alexandre Lacazette.

Brighton skapte trøbbel for Arsenal på offensive dødballer, men ingen av lagene greide å briste nullen i den første omgangen.

Etter hvilen ble det temperatur på banen, og det ble ikke lagt igjen noe i duellene.

Etter 67 minutter fikk Nicolas Pépé ballen på hjørnet av 16-meteren, la ballen til rette, og bøyde ballen nydelig over målvakt Brighton. Pépé, som ble hyppig linket til Liverpool forrige sommer, har scoret fem mål denne sesongen.

15 minutter før slutt taklet Lewis Dunk ballen over Arsenals mållinje etter mye klabb og babb i feltet.

Det så lenge ut til at det skulle ebbe ut i et uavgjortresultat, men på overtid av overtiden løftet Neal Maupay ballen i mål etter nydelig Brighton-spill.

Etter resultatet ligger Arsenal seks poeng unna femteplassen, mens Brighton ligger fem poeng over nedrykksstreken.

ØYEBLIKKET: Maupay løfter ballen over Arsenals keeper i kampens siste sekund.

ØYEBLIKKET: Maupay løfter ballen over Arsenals keeper i kampens siste sekund.

Uavgjort i dagens første kamp etter heseblesende sluttminutter

Watford og Leicester var de to første lagene i aksjon i dagens fullstappede Premier League-program. Det ble en jevnspilt affære på Vicarage Road.

Leicester kontrollerte store deler av banespillet, men det var Watford som kom til de største sjansene i den første timen. En god Kasper Schmeichel sørget imidlertid for at «revene» holdt nullen den første timen mot et heltent Watford-lag. 

I andre omgang tok Leicester mer og mer over, og midtveis i andre omgang var de uheldige da Marc Albrighton dundret ballen på innersiden av stolpen etter et godt angrep, før James Maddison ble hindret av en strålende redning fra Ben Foster. 

Det siste kvarteret av kampen ble preget av slitne ben, men i det siste spilleminuttet viste Leicester sin kvalitet. Demarai Gray sendte en millimeterpresis crosser til venstreback Ben Chilwell, som fra hjørnet av 16-meteren limte ballen i vinkelen.

PERLE: Chilwell så ut til å sikre tre poeng til Leicester med sin nydelige scoring

PERLE: Chilwell så ut til å sikre tre poeng til Leicester med sin nydelige scoring

Det kunne og burde vært avgjørelsen, men tre minutter på overtid utliknet Watfords rutinerte stopper Craig Dawson med et strålende saksespark. 

Leicester og Watford tok dermed viktige poeng i deres jakt på henholdsvis Champions League-fotball og overlevelse i Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]