Liverpool.no sin kåring: Ingen tvil om hvem som er månedens spiller i september

Liverpool.no-redaksjonen kårer Mohamed Salah månedens spiller for september.

Liverpool leverte en sterk september og vant fem av seks kamper, scoret hele 20 mål, holdt nullen tre ganger og slapp inn seks. I ligaen ble det 3-0 mot både Leeds og Crystal Palace før det ble 3-3 mot Brentford i den siste kampen. I Champions League ble det 3-2 mot AC Milan og 5-1 mot Porto, mens det også ble seier i ligacupen, med 3-0 borte mot Norwich. 

Månedens toppscorer ble Mohamed Salah. Han scoret i alle sine fem kamper - totalt seks mål. Sadio Mané scoret tre ganger, mens Takumi Minamino og Roberto Firmino gjorde to mål hver. For øvrig scoret ytterligere seks spillere ett mål hver. Når det gjelder målgivende pasninger hadde Trent Alexander-Arnold, Divock Origi og Curtis Jones to hver.

Det har vært seks forskjellige spillere som har tatt med seg banens beste-prisen på spillerbørsen til liverpool.no i september.

Mål i september

6 - Salah

3 - Mané

2 - Minamino, Firmino

1 - Fabinho, Henderson, Keita, Origi, Jota, Jones. 

Målgivende i september

2 - Alexander-Arnold, Origi, Jones

1 - Thiago, van Dijk, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas, Fabinho, Henderson, Robertson, Milner.

Liverpools beste i september (spillerbørsen liverpool.no)

Leeds - LFC 0-3: Fabinho
LFC - AC Milan 3-2: Matip
LFC - Crystal Palace 3-0: Alisson
Norwich - LFC 0-3: Minamino
Brentford - LFC 3-3: Salah
Porto - LFC 1-5: Jones

Månedens spiller: Mohamed Salah

På bakgrunn av spillerbørsene i de seks kampene har vi plukket ut fem kandidater til månedens spiller. Redaksjonen i liverpool.no har deretter gitt 3, 2 og 1 poeng til spillerne de mener har vært best. 

De fem spillerne som var nominert til månedens spiller i september: 

Mohamed Salah - børssnitt på 7,4, har spilt fem kamper. Scoret seks mål og vært banens beste én gang.

Fabinho - børssnitt på 7,4, har spilt fem kamper. Ett mål og én målgivende og banens beste én gang.

Andy Robertson - børssnitt på 7,5, har spilt fire kamper. Èn målgivende pasning.

Curtis Jones - børssnitt på 7,66, har spilt tre kamper. Ett mål og to målgivende, banens beste én gang.

Alisson Becker - børssnitt på 7,2, har spilt fem kamper. Holdt nullen to ganger, sluppet inn seks mål, banens beste én gang.

På bakgrunn av dette har redaksjonen avgitt sine stemmer, og det ender med en overlegen triumf til Mohamed Salah, som kåres til månedens spiller av liverpool.no. Egypteren leverte en imponerende måned, og selv om ikke Manchester City-kampen telles i og med at den ble spilt i oktober, var det ingen tvil om hvem som var best.

Salah får totalt 18 poeng av 18 mulige. 

Alisson får 7 poeng. Fabinho får 6 poeng. Jones får 5 poeng. Robertson får ingen poeng. 

Begrunnelsene

Her kan du lese hvordan redaksjonen stemte og hvorfor.

Einar Kvande

3 poeng til Salah, 2 poeng til Alisson, 1 poeng til Jones.

«Salah har vært i kanonform i september, og har scoret på bestilling. Få den kontrakten ordnet asap! Alisson har tross tre baklengs mot Brentford og to mot Milan vist seg som en av verdens beste keepere så langt denne sesongen, mens Curtis Jones tålmodig ventet på sin sjanse og virkelig grep den mot slutten av måneden. Spesielt mot Porto vartet han opp med storspill».

Arve Vassbotten

3 poeng til Salah, 2 poeng til Alisson, 1 poeng til Fabinho.

«Når du som angrepsspiller i Liverpool scorer seks mål på fem kamper på en måned er det vanskelig å komme forbi Mohamed Salah som månedens beste spiller. Han virker skarpere og farligere enn på de to siste sesongene, og ikke bare er han spilleren vi ser mot når noe skal avgjøres - han avgjør også. Virker å ha fylt opp selvtillitsbarometeret til maks igjen, det gode smilet er klistret på ham igjen og har blitt bestevenn med ballen igjen.

Nærmest for meg er Alisson som har vært matchvinner deluxe i andre enden av banen, og virkelig har vist verdensklasse. Men Salah har vært utenomjordisk».

Arild Skjæveland

3 poeng til Salah, 2 poeng til Jones, 1 poeng til Fabinho.

«Eg klarer ikkje halda igjen superlativa etter søndag, og kastar meg på: Salah er verdas beste spelar akkurat no. Få den kontrakta i boks, han er ustoppeleg, og slik han speler no vil laget alltid ha ein sjanse, sjølv på dårlege dagar.

Eg har vore bekymra for den tredje plassen på midtbanen, men Curtis Jones har verkeleg tatt vare på sjansen, etter at fleire nærmast avskreiv han i starten av sesongen.

Fabinho er vår viktigaste midtbanespelar, og må alltid vere på dette laget. Ligaens beste defensive midtbanespelar, og han må bare holde seg skadefri og fortsette som dette. Mot City såg han veldig sliten ut på slutten, så forhåpentligvis fortsetter Tite med dei dumme valga sine som landslagssjef og bruker Fred i stadan, så Fabinho får kvile litt».

Mari Lunde

3 poeng til Salah, 2 poeng til Jones, 1 poeng til Alisson. 

«Det er vanskelig å fjerne City-målet fra minnet, men altså Salah, for en spiller. Han har vært helt ustoppelig. Vi er heldige. Det er ikke mye mer å si som ikke allerede er sagt.

Jeg er så imponert over Jones denne måneden, da spesielt måten han har håndtert "motgangen" på og tatt midtbaneoppgaven med begge hender etter å ha blitt forbigått av Elliott. Han har kommet inn i laget med et klart mål for øyet – vise alle som tvilte på han at de tok feil. Det klarte han i september. Veldig gøy.

Alisson har kanskje sluppet inn noen mål, men har også brukt måneden på å vise at også en målvakt kan være matchvinner».

Tore Hansen

3 poeng til Salah, 2 poeng til Fabinho, 1 poeng til Alisson.

«Ingen over og ingen ved siden. Hvis det er tvil så har vi en verdensstjerne i Mo Salah. Han har hatt et enormt nivå i hele høst og fortjener tittelen månedens spiller for september.

Hvor deilig er det ikke å ha Fabinho tilbake i en nøkkelrolle på midten? En av våre viktigste menn på en midtbane hvor det er mange kandidater til de tre plassene. Ingen er i nærheten av å utfordre brasilianeren.

Keepere går ofte under radaren. Alisson gjør få eller ingen avgjørende feil og leverte sterkt i alle kampene med små og store redninger».

Jens Bessesen

3 poeng til Salah, 2 poeng til Fabinho, 1 poeng til Alisson. 

«Salah har scoret mål i hver kamp, og har i tillegg spilt fantastisk bra. Er inne i sitt livs form, og det sier litt med tanke på alt han har gjort og oppnådd tidligere. Ingen i verden er bedre for øyeblikket.

Fabinho har stort sett vært på sitt beste, mot Leeds var han viktigste mann da Liverpool dominerte på midtbanen, og han har fulgt opp med gode prestasjoner med et par målpoeng som bonus.

Alisson har gjort noen ekstremt viktige redninger i september, spesielt mot Palace men også mot Leeds. Tror ikke han kan ikke lastes for noen av baklengsmålene, de må resten av laget ta på sin kappe».

Snittet

Her kan du se hva alle Liverpool-spillerne fikk i snitt på spillerbørsen på liverpool.no i september.

Takumi Minamino 8 (én kamp)
Tyler Morton 8 (én kamp)
Curtis Jones 7,66 (tre kamper)
Andy Robertson 7,5 (fire kamper)
Thiago 7,5 (to kamper)
James Milner 7,5 (to kamper)
Divock Origi 7,5 (to kamper)
Kostas Tsimikas 7,5 (to kamper)
Mohamed Salah 7,4 (fem kamper)
Fabinho 7,4 (fem kamper)
Alisson 7,2 (fem kamper)
Joel Matip 7 (fire kamper)
Jordan Henderson 7 (fire kamper)
Trent Alexander-Arnold 7 (tre kamper)
Naby Keita 7 (tre kamper)
Joe Gomez 7 (to kamper)
Ibrahima Konate 7 (to kamper)
Harvey Elliott 7 (én kamp)
Caoimhin Kelleher 7 (én kamp)
Kaide Gordon 7 (én kamp)
Diogo Jota 6,8 (fem kamper)
Virgil van Dijk 6,75 (fire kamper)
Sadio Mané 6,5 (fire kamper)
Alex Oxlade-Chamberlain 6 (én kamp)
Conor Bradley 6 (én kamp)

Alle spillerbørsene kan du finne her: https://www.liverpool.no/tag/spillerboers

Månedens spiller 2021/22
August: Virgil van Dijk
September: Mohamed Salah