– Jeg ønsket å forlate Liverpool på et mye tidligere tidspunkt

Xherdan Shaqiri forteller at han ønsket å forlate Liverpool lenge før han fikk sin overgang til Lyon i august.

6. okt 2021 kl 23.13Einar Kvande

Xherdan Shaqiri klarte aldri å bli fast inventar i Jürgen Klopps startellever etter at han kom fra Stoke for 13 millioner pund i juli 2018. Vingen hadde en brukbar første sesong i helrødt, hvor han gjorde seks mål på 30 kamper. Sesongen etter fikk han bare elleve kamper, mye på grunn av en skade i baksiden av den ene leggen.

Shaqiri fikk spille mer i 2020/21, men klarte likevel aldri å utkonkurrere Roberto Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané. Da Diogo Jota kom i fjor sommer måtte han stille enda lenger bak i angrepskøen.

Liverpool fikk 5,4 millioner pund

Det hele endte med at han forlot Liverpool til fordel for Lyon for 5,4 millioner pund i sommer. 

I et intervju med Watson forteller sveitseren at han ønsket å forlate Liverpool lenge før den tid, men Anfield-klubben nektet ham å dra.

– Jeg ønsket å forlate Liverpool tidligere, men det fikk jeg ikke lov til. Klubben ville ikke la meg dra. Det viktigste for meg er at jeg er borte fra klubben nå. Det var også tilbud fra Spania og Italia.

– Jeg var i kontakt med Klopp på telefon før jeg dro. Da overgangen var et faktum tekstet han meg. Han ønsket meg lykke til, og sa jeg var en god spiller og en fin fyr.

– Vi hadde aldri noen problemer med hverandre. Vi hadde et veldig godt forhold. Men jeg ønsket en ny utfordring. Det er normalt i fotball. Jürgen hjalp meg med det. 

Shaqiri har fått en brukbar start på livet i Ligue 1, med en scoring og en assist på sju kamper.