Liverpool forberedte seg på Shaqiri-exiten i tolv måneder

Anfield-klubben ga ikke slipp på den kreative sveitseren før de var sikre på at de hadde arvtageren klar.

23. aug 2021 kl 20.00Einar Kvande

I ettermiddag solgte Liverpool Xherdan Shaqiri til franske Lyon for 9.5 millioner pund. 

Sveitseren spilte 63 kamper for Liverpool etter en overgang fra Stoke verdt 13,75 millioner pund sommeren 2018.

29-åringen fortalte Jürgen Klopp tidligere i sommer at han ønsket å forlate Anfield-klubben for å få mer spilletid i en annen klubb. Liverpools sportsdirektør Michael Edwards ga grønt lys til en overgang etter et nytt og forbedret bud fra Lyon, etter at det første budet var så lavt som fire millioner pund, noe som Liverpool avslo tvert.

James Pearce i The Athletic skriver at Liverpool har forberedt seg på å miste Shaqiri i et helt år. De røde sendte Harvey Elliott på lån til Blackburn i fjor sommer, for at tenåringen skulle få spille så mye førstelagsfotball som mulig, slik at han kunne ta steget opp og bli fast inventar i Klopps førstelagstropp denne seosngen.

Elliott blir altså betraktet som Shaqiris erstatter i Premier League og Champions League denne sesongen, mens den enda yngre Kaide Gordon trolig vil få den rollen i de hjemlige cupene.

I sin faste spalte hos Liverpool.no skriver da også David Lynch at det er lite sannsynlig at det handles inn forsterkninger til midtbanen, etter Elliotts imponerende opptreden mot Burnley.

Solide tall

Shaqiri startet bare sju kamper for Liverpool forrige sesong. Sveitseren hadde ett år igjen av sin kontrakt med Liverpool, men Anfield-klubben hadde en opsjonsmulighet der de kunne forlenge den avtalen med ytterligere tolv måneder.

Pearce melder at det var fremgangen til Elliott og Gordon som overbeviste Klopp om at han hadde tilstrekkelig kreative erstattere i sin stall allerede, slik at han kunne samtykke i et salg av Shaqiri.

Freelance-journalisten Andrew Beasley påpeker på Twitter at Shaqiri scoreet åtte mål og leverte ni målgivende pasninger i det som i spilletid tilsvarer under 28 hele kamper. Det bidraget kan man i grunnen ikke klage på.