Bekreftet:Xherdan Shaqiri er solgt til Lyon

29-åringen er klar for Lyon etter tre år i Liverpool.

23. aug 2021 kl 18.06Jens Bessesen

Liverpool og Lyon bekrefter mandag som ventet at Xherdan Shaqiri er solgt til den franske Ligue 1-klubben. Overgangssummen skal være på 9,5 millioner pund, og det er snakk om en treårskontrakt. 

Shaqiri ytret tidlig denne sommeren ønske om å forlate Anfield-klubben med ønske om fast spilletid, noe ikke Jürgen Klopp kunne tilby. Shaqiri hadde akkurat levert et imponerende EM for Sveits, som tok seg helt til kvartfinalen. 

29-åringen har spilt i Bundesliga for Bayern München, i Serie A for Inter og i Premier League for Stoke og Liverpool etter at han forlot Basel i hjemlandet. Nå skal han altså prøve seg i nok en toppliga. 

Skadeplaget - men viktige bidrag

Liverpool betalte utkjøpsklausulen på 13,5 millioner pund for å sikre seg sveitseren da Stoke rykket ned fra Premier League i 2018. Siden har han blitt en populær mann blant supporterne. 

29-åringen har vært mye skadeplaget i tiden sin på Anfield, og har heller aldri klart å spille seg til noen fast plass. Likevel har han hatt en del svært viktige bidrag i den røde trøya på de tre siste sesongene.

Han scoret to avgjørende mot Manchester United da LFC slo den gamle erkerivalen på Anfield – og vi vil for alltid huske den målgivende pasningen til Gini Wijnaldum i semifinalen i Champions League i 2019.

Han fikk 63 kamper, scoret åtte mål og hadde ni målgivende for klubben. De to siste sesongene spilte han kun 732 minutter i ligaen – rett i overkant av åtte hele kamper – så at Elliott kan overta akkurat den rollen og vel så det virker realistisk.

Vi takker Shaqiri for tiden i rødt og ønsker lykke til videre.