«Om Liverpool skal signere noen blir det en angriper for å erstatte Origi»

Supportere liker det som regel ikke når en journalist beskriver en spiller en klubb allerede eier som «jevngodt med en ny signering», men hva annet kan vi si om Harvey Elliott?

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Han skriver den ukentlige spalten «På innsiden med David Lynch» på Liverpool.no.

Etter å ha sett Harvey Elliott storspille i seieren over Burnley, i sin første start i Premier League, hva annet kan vi si om en spiller som Liverpool signerte sommeren 2019?

Han var utlånt til Blackburn forrige sesong, og nå har 18-åringen presentert seg selv som et klart alternativ på midtbanen for Jürgen Klopp denne sesongen.

På lørdag slo han flere pasninger i lengderetningen og tok med seg ballen i lengderetningen flere ganger enn noen annen spiller på banen. Det er litt av en prestasjon med tanke på klassen og rutinen til spillerne rundt ham.

Har avansert i midtbanekøen

Enda viktigere var det at han fullførte 90 minutter selv om Klopp hadde Thiago Alcantara på benken, som ventet utmålmodig på å komme inn. 

Det vil kanskje være for mye forlangt at Elliott skal holde spanjolen ute av laget denne sesongen, men han har allerede avansert mer i midtbanenkøen enn de fleste hadde forventet av ham. Etter å ha spilt over 1000 minutter forrige sesong, ser det for eksempel ut som Curtis Jones nå er blitt passert i køen av den enda yngre Elliott.

Vi skulle trolig ha sett dette komme allerede under preseason, da Klopp tok med Elliott i sin sterkeste startellever i flere av treningskampene. Det samme gjelder Naby Keita, som imponerte uten å havne i rampelyset. Afrikaneren bandt sammen lagdelene, sørget for at Liverpool holdt ballen i laget, og brøt opp Burnleys pasningsspill. Han leverte en imponerende kamp som Gini Wijnaldums erstatter.

Liverpool behøver selvsagt en Keita som er tilgjengelig i flere kamper, når han skal erstatte en spiller som startet i alle unntatt seks av Liverpools Premier League og Champions League-kamper forrige sesong. Sett fra utsiden virker det imidlertid som klubben har tro på at dette er mulig.

En Origi-erstatter er mest sannsynlig

Klubben insisterer nå på at det er lite sannsynlig at det handles inn forsterkninger til midtbanen, og dersom Liverpool kommer til å foreta seg noe før transferdeadline, så vil de kjøpe en spiss til å erstatte Divock Origi. 

Det gjenstår å se om dette er et trekk for å unngå å betale overpriser i transfermarkedet, men dersom ikke er spørsmålet om Liverpool har en sterk nok tropp på lang sikt. Det er ikke slik at klubben aldri har feilkalkulert slike situasjoner tidligere, noe alle som lengtet etter en Dejan Lovren-erstatter forrige sommer kan skrive under på.

Men de som sitter med makten på Anfield kan være sta, og de er sterke i troen på måten klubben drives på. Uansett vil vi snart få svar på om de har håndtert denne konkrete situasjonen korrekt.