De to managerne ble bedt om å svare på hvem som er best av Ronaldo og Salah

Ole Gunnar Solskjær snakket om Liverpool som motstander, og begge lags managere måtte svare på sammenligninger mellom Ronaldo og Salah

22. okt 2021 kl 18.17Arild Skjæveland

Mohamed Salah har fått veldig mye ros de siste ukene, og flere har sagt at han nå er verdens beste spiller. Egypteren har 12 mål og 4 målgivende på 11 kamper for de røde denne sesongen.

På søndag vil Cristiano Ronaldo stå på motsatt banehalvdel. Portugiseren har scoret seks mål på ni kamper siden han kom i sommer, og ble matchvinner mot Atalanta i midtuken.

Det var kanskje ingen stor overraskelse at Ole Gunnar Solskjær trakk frem sin spiller, da han ble spurt om hvem som var den beste på pressekonferansen før søndagens møte med Liverpool.

– Jeg vil alltid gi min støtte til Cristiano, i alle konkurranser. Han er unik, og rekorden hans som målscorer har vært fantastisk. Det sagt, så er Salah i fyr og flamme for øyeblikket, sier Solskjær.

Han fortsatte med å snakke pent om Salah, og Liverpools angrep.

– Du kan se noen av målene han har scoret den siste tiden. Vi vet at vi må være på vårt beste for å forsvare oss mot ham. Spillere som det er det ikke så mange av. Vi må sette pris på disse spillerne fra avstand, men ikke på søndag. Vi må gjøre en god jobb, og ikke bare mot ham. Jeg er en stor beundrer av angrepsrekken de har hatt i flere år nå. Mané, Firmino, kanskje Jota vil spille. Dette er spillere du må fokusere på, og du må være fokusert i 95 minutter for å holde nullen.

Klopp ser ikke poenget med sammenligningen

Som leser på liverpool.no – vil nok opp mot 100 prosent si at de foretrekker Salah – og i alle fall i dagens form. Klopp fikk samme spørsmål som Solskjær på sin pressekonferanse – og virket litt forfjamset over spørsmålet.

– Hvorfor skal vi sammenlikne dem?, spurte Klopp.

– Begge er verdensklasse. Ronaldos venstrefot er ikke gal, men Mohamed sin er litt bedre. Ronaldo er bedre på hodet og har nok en bedre høyrefot. Begge er raske og glad i å score mål, men jeg er ikke så interessert i å sammenlikne, sa han videre.

– Et av lagene vi ønsker å ta igjen

Solskjær snakket videre om storoppgjøret på Old Trafford, og mener det er en kamp som er så stor at den ikke trenger noe videre oppbygging.

– Historien mellom klubbene er rivaleriet, og alle troféene disse lagene har vunnet. Det er en enorm kamp, og et lokaloppgjør. Jeg sier alltid, som tidligere Manchester United-spiller, at får du privilegiet, æren og ansvaret med å bære drakten og gå ut på banen mot Liverpool, så gir du alt du har. Vi vet at disse kampene ikke trenger oppbygging, det er en enorm kamp, sa han.

Nordmannen fikk også spørsmål om hvordan han skulle stoppe Klopps lag.

– Vi må angripe og forsvare oss i 90 minutter, og det må du definitivt gjøre når du spiller mot et lag som er på det nivået som Liverpool er. De er i veldig god form, og har noen individuelle ferdigheter du nesten ikke kan forsvare deg mot – men som lag må vi være kompakte, aggressive, og bruke alt vi har av kunnskap, innstilling og fysisk energi.

– Det vil kreve alt vi har for å få et resultat mot de beste lagene i verden og Europa, og Liverpool er et av dem. De er et av de lagene vi jakter. Det de har gjort de siste fire årene, er det vi strekker oss mot, og for å passere dem. Vi endte over dem forrige sesong. De hadde en dårlig periode med skader i fjor, men nå er de tilbake på sitt beste, sier han.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.