Det 13. møtet med Cristiano Ronaldo

Manchester United kommer til å stille med portugiseren på topp. Slik har det gått i de tidligere møtene med 36-åringen.

Cristiano Ronaldo har møtt Liverpool i totalt 12 kamper – åtte av dem i Premier League, én kamp i FA-cupen og tre møter i Champions League.

God start – men kan bli et problem

Manchester United hentet tilbake en av sine største stjerner i starten av sesongen. Til tross for en god start i United-drakta, har noen stilt seg kritiske til Solskjær og co sitt valg om å hente den 36 år gamle spissen. Diogo Jotas lagkamerat i Portugal har allerede scoret seks mål på åtte kamper siden sin retur til Manchester.

Etter Manchester Uniteds 4-2-tap for Leicester forrige helg, stilte Ian Ladyman i Daily Mail spørsmålet: «Er Ronaldo et problem? Ikke enda men han kan bli det. Hans målgivende bidrag har allerede vært verdifullt, men når han ikke finner nettet ser han ut som en passasjer, hans mangel på løp og forsvarsspill gjør at man må be om mer fra spillerne som allerede sliter rundt ham.»

«United visste hva de fikk da de signerte Ronaldo på nytt i august, og det er Solskjærs jobb å nå imøtekomme et så unikt individ i laget sitt», skriver Ladyman, som mener dette er noe Solskjær ikke har klart enda.

Salah sammenlignet med Ronaldo

Ronaldo har kanskje hatt en god start etter at han kom tilbake til Manchester, men Liverpools Mohamed Salah har hatt en enda bedre sesong så langt. Egypteren fortsetter å imponere fotballverden og har scoret tolv mål på elleve kamper – syv mål på åtte kamper i Premier League.

På sin pressekonferanse fredag fikk Klopp spørsmål om hvordan hans egen stjerne, Mo Salah, kan sammelignes med Cristiano Ronaldo.

– Hvorfor skal vi sammenligne dem? spurte en retorisk Klopp, før han fortsatte.

– Begge er åpenbart verdensstjerner. Ronaldos venstrefot er ikke så dårlig, men Mos er bedre. Cristiano er nok bedre i lufte og høyrefoten er kanskje bedre. Når det kommer til hastighet er de begge ganske kjappe, og begge er desperate etter å score mål. Men jeg har ikke tenkt så mye på det, og er ikke så interessert, sorry.

SAMMENSTØT: Steven Gerrard møter Cristiano Ronaldo på Anfield i januar 2005.

Ronaldo mot Liverpool

Liverpool møtte et Manchester United med Ronaldo som spiss ved åtte anledninger i Premier League, før han reiste til La Liga. Tallene hans mot Anfield-klubben er ikke så voldsomt imponerende. På de åtte kampene scoret han to ganger – ett av målene på straffespark i kampen på Old Trafford i mars 2009 da Liverpool herjet og vant 4-1, få dager etter å ha slått Real Madrid 4-0.

Ett år tidligere scoret han det ene målet da Liverpool tapte 3-0 på Old Trafford i mars 2008. Dette var kampen hvor Javier Mascherano ble utvist på slutten av første omgang, på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Tallene forteller så klart bare en del av historien. De to målene han scoret før han byttet ut fish and chips med paella i Real Madrid, var i de to siste kampene før han meldte overgang og for alvor hadde markert seg som en av verdens beste spillere.

I Champions League

Da Liverpool kom tilbake til Champions League for første gang på fem sesonger i 2014/15, havnet de i gruppe B sammen med blant annet Real Madrid. Da Ronaldo og spanjolene kom til Anfield den 22. oktober 2014 ble det enveiskjøring og pinlig sett med Liverpool-øyne. Ronaldo scoret 1-0-målet etter 23 minutter og feiret på sin sedvanlig måte foran Anfield Road-hjemmepublikummet. Karim Benzema scoret to mål før pause, og i andre omgang tok gjestene foten av gassen. Liverpool tapte 3-0 på Anfield.

Da Ronaldo ble byttet ut i det 75. minuttet fikk han oppsiktsvekkende nok stående applaus fra flere Liverpool-supportere.

Liverpool-laget som dro til Madrid et par uker senere skapte oppsikt, men Rodgers “B-lag” leverte bedre enn det toppede laget gjorde på Anfield. Likevel var det Real Madrid som ble for sterke og vant 1-0. Ronaldo spilte hele kampen uten å finne nettmaskene.

UTRØSTELIG: Ronaldo og Mané trøster Salah som måtte gå skadet av Champions League-finalen i 2018.

Forrige møte mellom de røde og Ronaldo kom i Champions League-finalen i Kiev i 2018. Der var det som kjent spanjolene som vant, men Ronaldo scoret ingen mål og gjorde ikke spesielt mye ut av seg i en kamp hvor alt gikk på tverke for Liverpool. Han la noen kjærlige hender rundt ansiktet til en gråtende Salah på vei av banen med en skulderskade. Likevel, med seieren kunne Ronaldo bli første spiller til å løfte Champions League-trofeet for femte gang. Unektelig imponerende.

Han har altså ikke scoret vanvittig mange mål mot Liverpool, men han har likevel vært en del av to lag som har vært overlegne de røde. Ronaldo har vunnet fem kamper mot Liverpool som Manchester United-spiller og alle tre kampene for Real Madrid. Han har tapt tre ganger.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.