– Jeg kan spille til jeg er 39 år gammel

Mohamed Salah ser for seg at han har ti år igjen som toppspiller.

23. okt 2021 kl 23.33Arild Skjæveland

Neste sommer fyller Mohamed Salah 30 år. Egypteren spiller kanskje sin beste fotball i karrieren, og har 12 mål på 11 kamper denne sesongen. Nå hylles han fra flere hold som verdens beste spiller for øyeblikket.

Samtidig som han hylles for sine prestasjoner, handler også mye om at han er på en kontrakt som går ut sommeren 2023. Som en av de beste spillerne i Premier League, om ikke den aller beste, skal lønnskravet hans også være rundt de best betalte i ligaen.

Alderen, og at han trolig ikke vil ha noen videresalgsverdi når han er 33 år gammel og den mulige nye avtalen går ut, er kanskje noen av grunnene til at klubb og spiller ikke er enig ennå.

Alderen er ikke noe Salah ser på som noen ulempe sportslig.

– Jeg kan fortsatt gjøre mye. Derfor fokuserer alltid på spillet mitt, for å vise folk at jeg kan spille på toppnivå i mange, mange år, sier Salah til Sky Sports

– Jeg er alltid motivert, og prøver alltid å gi klubben alt det jeg har. Det er noe jeg fortsetter å gjøre for å motivere meg selv, og det vil jeg gjøre til jeg legger opp, sier han.

10 år igjen på toppnivå

Han er ikke bekymret over å entre 30-årene.

– Nei, nei. Med det kommer det mye rutine. Jeg har mye erfaring fra fotball, og har kost meg mye med det. Det bekymrer jeg meg ikke for. Jeg er i toppform også.

– Jeg kan spille til jeg er 38-39 år gammel. Dette er jeg ikke bekymret for. Jeg kan spille til barna mine sier «kom heller og spill med oss».

Han ble også spurt om Robert Lewandowski (33) og Cristiano Ronaldo (36) – og om spillere kan holde på lenger på toppnivå i dagens fotball.

– Det er ingen hindring lenger. Ser du på toppspillere som Messi og Ronaldo, så har de fleste av dem vunnet Ballon d’Or etter at de fylte 30. Ronaldo har vunnet den fire ganger, Messi to-tre ganger, og Lewandowski kunne vunnet forrige sesong. Benzema er også i toppform etter fylte 30, og det samme er det med Suarez. Fotballen er i endring, og du kan se at spillere er i topp fysisk form når de er 32-33.

Han fikk så spørsmål om når han skal vinne sin første Ballon d’Or…

– Forhåpentligvis denne sesongen!, svarer han og ler godt.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.