– Jeg skal ikke lyve. Målet mitt er å være verdens beste spiller

Mohamed Salah har fått merkelappen som «verdens beste» etter prestasjonene sine denne høsten.

23. okt 2021 kl 09.47Arild Skjæveland

Etter en fantastisk start på sesongen, med tolv mål og fire målgivende på elleve kamper, har flere og flere sagt at Mohamed Salah for øyeblikket er verdens beste spiller.

Det har også Jürgen Klopp sagt ved flere anledninger den siste tiden..

– Jeg synes det høres flott ut, men det handler om meninger. Jeg kan ikke si at jeg er den beste spilleren i verden. Noen er enig, og andre er uenig, sier hovedpersonen selv i et intervju med Sky Sports

– Jeg er bare fornøyd med prestasjonene mine for øyeblikket, men jeg vil alltid si at det handler om meninger, sier Salah videre.

Målet er å være best i verden

Salah er nå i kontraktsforhandlinger med Liverpool, og det faktum at han kun har litt over 20 måneder igjen av avtalen hans på Anfield får også mye oppmerksomhet. At han presterer som han gjør, styrker hånden hans i de forhandlingene.

Han legger ikke skjul på at målet hans er å være den aller beste.

– Ambisjonen er alltid å være verdens beste spiller. Jeg trenger ikke å lyve om det. Det er noe som motiverer meg til å jobbe veldig hardt, og være den beste versjonen av meg selv, sier 29-åringen.

– I hodet mitt er jeg den beste hele tiden. Jeg prøver å ha den selvtilliten i mitt eget hode. Det betyr ikke noe om folk er enig med deg, noen vil være uenig.

Klopp har fortalt at Salah ofte er den første som kommer på trening, og den siste som går når dagen er over på AXA Training Centre.

– Jeg ser alltid etter hvor jeg kan forbedre meg. Målet mot Man City var med høyrefoten fra en vanskelig vinkel. Jeg trener alltid etter trening, eller før trening i styrkerommet. Jeg tenker alltid «dersom jeg er i denne situasjonen, hva kan jeg gjøre? Hvordan kan jeg avslutte bra, og hvordan kan jeg sentre til noen som kan score?», sier Salah.

– Støtteapparatet her jobber med meg for å øve på slike ting etter trening. Avslutninger, og å vende opp på venstrefoten. Jeg tenker ikke at jeg kan slappe av, og prøver alltid å forbedre meg.

Liverpool er med i kampen om ligatittelen igjen denne sesongen, etter en vanskelig 2020/21-sesong med store skadeproblemer. Mo liker ikke når det snakkes om de røde som en utfordrer.

– Jeg prøver bare å hjelpe laget, og liker å vinne ting. Jeg elsker klubben, og hater snakk om at vi er «underdogs» og slikt. Vi spiller for Liverpool. Dersom du spiller for Liverpool kan du ikke se på deg selv som en «underdog». Nei, se på deg selv om mesteren hele tiden, for å vinne ting. Forhåpentligvis tenker vi alle slik.

Foretrekker City-målet

De siste ukene har han scoret noen fantastiske mål, ut av ingenting. Han fikk valget om hvilket mål han likte best, soloraidet mot Manchester City, eller soloraidet mot Watford?

– Jeg vet ikke! Jeg kan velge City fordi de er et vanskelig lag å spille mot, med noen av de beste forsvarsspillerne i verden, og det var 1-1… Jeg velger det målet over Watford, sier han.

FAVORITTEN: Mo Salah velger målet mot City som sin favoritt av soloscoringene.

FAVORITTEN: Mo Salah velger målet mot City som sin favoritt av soloscoringene.

Salah spilte for Chelsea i en kamp Liverpool-supportere har mange vonde minner fra. Det var kampen da Steven Gerrard mistet fotfestet, Demba Ba scoret, og tapet kostet de røde tittelen i 2014. Samtidig var det en dag som gikk inn på egypteren av andre grunner.

– Da jeg var i Chelsea, kom jeg hit og Liverpool kjempet om tittelen. Atmosfæren var utrolig, og jeg sa «wow, jeg ønsker å spille her en dag». Da jeg var i Roma, og klubbene var i forhandlinger, sa jeg at jeg ville elske å spille der. Atmosfæren er utrolig, og jeg ville komme tilbake til England og vise folk at de tok feil. Jeg fikk ikke sjansen der med Chelsea, og ville tilbake.

– Da jeg var ung, spilte jeg med Liverpool på Playstation! Så jeg hadde følelser for klubben.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.