– Han vil fortsatt ha mye å gi, og jeg håper det blir for oss

Jürgen Klopp tror Mohamed Salah er en spiller som kan spille til han er godt opp i 30-årene.

22. okt 2021 kl 23.46Arild Skjæveland

Liverpool har en enormt stor kamp borte mot Manchester United på søndag, men i oppbyggingen til kampen har det meste handlet om Mohamed Salah.

Grunnen til det er at spilleren har en kontrakt som går ut sommeren 2023, og kanskje er den beste spilleren i verden for øyeblikket. På den lukkede delen av fredagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp nye spørsmål om egypteren, som blir 30 år neste år.

Manageren tror han kan spille på det høyeste nivået til han er godt opp i 30-årene, og kunne dra sammenligninger til Cristiano Ronaldo som blir 37 år i februar.

– Du må være heldig, for skader kan forekomme. Men jeg mener profesjonaliteten til de begge er en ting du kan sammenligne, eller si er lik, sa Klopp, som tidligere i pressekonferansen ikke så poenget i sammenligningen av dem som spillere.

– Mo er en utrolig proff. Han er virkelig den første som kommer, og veldig, veldig ofte den siste som går. Han er hele tiden interessert i hvilke ting han kan gjøre for å forbedre seg eller holde seg på samme nivå, sier Klopp.

Sa lite om kontraktsforhandlingene

– Jeg mener 100 prosent at han fortsatt har mye å gi, sa Klopp videre.

Salah ga fredag et intervju med Sky Sports, der han sa at han gjerne ville bli i Liverpool, men at det ikke var opp til ham. Han sendte ballen over til klubben.

Klopp virket litt oppgitt da oppfølgerspørsmålet kom om det ville hjelpe for kontraktsforhandlingene at spilleren kunne spille til han når en slik alder.

– Det hjelper ham helt klart, og laget han spiller for også. Jeg håper det laget er oss, sa Klopp.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30 og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.