Hevder Salah vil ha 400.000 pund i uken. FSG nøler med å innfri kravet

Mohamed Salah kan bli tidenes best betalte Liverpool-spiller.

18. okt 2021 kl 20.03Jens Bessesen

Samtidig som Mohamed Salah er inne i sitt livs form og prat om Ballon d'or tiltar i styrke, pågår kontraktsforhandlinger mellom Liverpool FC og Salahs representanter. Toppscorerens kontrakt går ut sommeren 2023, og for hver dag som går, vil det haste mer og mer med å komme til enighet.

Det har vært skrevet mye om hvilke krav Salah har og hva det er som gjør forhandlingene komplisert, men det er alltid vanskelig å vite hva som har rot i virkeligheten. 

Nå skriver troverdige Chris Bascombe i The Telegraph at kravene til Salah-leiren er en dobling av lønnen til å tjene 400.000 pund i den nye kontrakten. Det er første gang en av journalistene tettest på klubben har gått ut med en konkret sum.

Suarez fikk rekordkontrakt

Skrur vi tiden tilbake til 2013 var det Luis Suarez sin nye kontrakt handlet om, og den gangen var FSG tilsynelatende mer villige til å lette på kravene enn de er nå. Uruguayaneren fikk en kontrakt verdt 200.000 pund i uken og ble tidenes best betalte Liverpool-spiller. 

«Spol frem til 2021, der det stilles spørsmål rundt hvorfor Liverpool ikke gjør det samme for Salah - kanskje verdens beste spiller for øyeblikket - for å forsikre seg om at han blir i klubben lenger enn til slutten av neste sesong», skriver Bascombe.

Han mener bredden i Liverpool-stallen og det faktum at det er mange godt betalte spillere i klubben er faktorene som gjør at FSG nå nøler. Da Suarez fikk sin kontrakt var det kun Steven Gerrard som tjente mer enn 100.000 pund. Liverpools lønnsutgifter lå på 119 millioner pund årlig.

Ved slutten av forrige regnskapsår hadde utgiftene økt til 325 millioner pund, og vi vet at stjerner som Virgil van Dijk, Jordan Henderson, Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Fabinho og Andy Robertson har signert nye kontrakter siden den gang.

Ifølge Bascombe er Liverpool nære ved å bryte UEFAs anbefaling om å bruke maks 70 prosent av omsetninger på lønninger - en smell Barcelona så til de grader har vist at man helst bør unngå.

Hva skjer nå?

The Telegraph-journalisten tror det hele blir opp til Salah - at han må akseptere at han vil tjene mindre i Liverpool enn det han kunne gjort i klubber som PSG og Manchester City.

«Hadde Suarez kommet til Liverpool i 2017, ville rekordlønninger vært vanskeligere å forhandle om, men humøret hans ville vært bedre ved siden av Mané, van Dijk, Alisson og Alexander-Arnold», skriver Bascombe.

«Når de møtes tirsdag vil Suarez være symbolet på det som kunne ha vært om han hadde blitt i Liverpool - et symbol på en æra der Anfield var et springbrett», skriver Bascombe og legger til at Salah på sin side er symbolet på at Liverpool er stedet de fleste vil være.

En femårskontrakt med 400.000 pund i ukelønn vil bety en utgift på 80 millioner pund for Liverpool de neste fem årene, og Salah vil være midt i 30-årene ved utgangen av kontrakten. Det kan også være et argument FSG bruker når de vil presse ned lønnen. Salah kan på sin side vise til en fantastisk form, en pil som peker rett vei og en fysikk som tilsier at han vil være verdensklasse også om fem år.