Mo Salah var den eneste fotballspilleren på prins Williams gjesteliste

Mo Salah avsluttet en fantastisk helg i London med å dele ut en miljøpris på prins Williams og Sir David Attenboroughs nye prisutdeling.

18. okt 2021 kl 11.44Mari Lunde

Etter å ha brukt Watford-forsvarerne som rundingsbøyer på lørdag, ble Liverpools egyptiske konge værende igjen i hovedstaden. Søndag kveld hilste han på kongelige “kolleger”, prins William og hertuginne Kate, da han var invitert til å dele ut pris på den aller første Earthshot Prize-utdelingen.

Celeber gjesteliste

Prisutdelingen er startet av prins William og Sir David Attenborough, og er en utdeling som hedrer innovative løsninger for å hjelpe planeten og for å håndtere klimaforandringer. Utdelingen skal holdes årlig, frem til år 2030. Den gikk av stabelen søndag kveld i Alexandra Palace.

Fem priser skulle deles ut, og en av prisutdelerne var Liverpools store stjerne Mohamed Salah. Han var i meget godt selskap. De andre prisutdelerne var blant annet hertuginne Kate, Emma Thompson og Emma Watson. Seremonien ble ledet av Clara Amfo og Dermot O’Leary, og hadde opptredener fra blant andre Ed Sheeran og Coldplay. Salah var den eneste fotballspilleren på den celebre gjestelisten.

Delte ut pris til innovativ Liverpool-supporter

Salah delte ut pris i kategorien «Revive Our Oceans» – hvor de tre nominerte var organisasjoner som jobber for å rydde havene våre. I talen før han annonserte vinneren, fortalte Salah hvorfor denne prisen betydde mye for han personlig.

– Jeg er lidenskapelig opptatt av dette fordi jeg vokste opp nær vannet, Middelhavet, og det er avgjørende for livet i regionen, akkurat som alle havene på planeten, sa Salah fra scenen.

– Mot slutten av århundret kan det være mer plast enn fisk i havet, med mindre vi gjør noe nå.

– Det er skremmende. Men finalistene av denne prisen har funnet geniale løsninger for å redde havene våre.

Finalistene var amerikanske Pristine Seas, Coral Vita fra Bahamas, og Living Seawalls fra Australia. Prisen gikk til Coral Vita, som beskytter truede økosystemer ved å dyrke mangfoldige og motstandsdyktige koraller på land, og så plante dem ut i skadede korallrev.

Sam Teicher og Gator Halpern står bak organisasjonen og Halpern er en stor Liverpool-supporter. Da de tok imot prisen via videolink, sa Halpern «You’ll Never Walk Alone, Mo! Love you», og Salah gliste stort.

Teicher og Halpern har god grunn til å være fornøyd. I tillegg til heder og ære, får de én million pund til støtte for prosjektet sitt.

Les mer om vinnerne av Earthshot Prize her.