– Jeg er ikke uenig i at Salah er verdens beste spiller

Watford-målvakten hadde Salah som sin Fantasy-kaptein denne runden.

18. okt 2021 kl 10.15Arild Skjæveland

Liverpool knuste Watford 5-0 på lørdag, og selv om det var Roberto Firmino som scoret hattrick, handlet det meste om Mohamed Salah etter kampen.

Egypteren var fantastisk, og scoret sitt tiende mål for sesongen. Han har nå ti mål og fire målgivende på sesongens ti første kamper.

– Han har så kjappe føtter. Spillere er redde for å legge igjen en fot eller prøve å takle ham, fordi det er som å be om å få bort et straffespark. Du prøver å stoppe ham, felle ham, for når han er inne i boksen er det et mareritt, sier Watfords rutinerte målvakt Ben Foster til Daily Mail

Salah scoret en ny kandidat til årets mål da han la på 4-0, etter å ha driblet hele Watford-forsvaret.

– Jeg kunne egentlig ikke se det. Jeg husker at han hadde tre eller fire spillere rundt seg, og at han driblet seg rundt to, tre og fire, og så brukte han to av kroppene for å skjerme utsikten min til ballen og satte den i hjørnet. Det var veldig bra, sier Foster.

Hadde Salah som Fantasy-kaptein

Watford-keeperen er en ivrig Fantasy Premier League-spiller, med laget sitt TheCyclingGK. Til denne kampen, som i de tre foregående rundene, hadde han Salah som kaptein. Det ga ham 26 poeng. 

FOSTERS LAG: Ben Foster hadde Mo Salah som kaptein denne runden.

FOSTERS LAG: Ben Foster hadde Mo Salah som kaptein denne runden.

En stor «snakkis» de siste ukene er om at Mohamed Salah nå er verdens beste fotballspiller. Jürgen Klopp sa etter kampen at han mente han var det, og fikk støtte av Alan Shearer i Match of the Day. Foster er ikke uenig.

– Jeg vil ikke være uenig i det for å være ærlig. Det er øyeblikk når han får ballen at du som keeper blir bekymret. Han kan gjøre alt. Gå på innsiden, utsiden, passere – bevegelsene hans er utrolige. Og arbeidsinnsatsen hans, det er det jeg liker best. Han er villig til å løpe og jobbe, og det er så sjeldent for en spiller med alle de andre ferdighetene i tillegg.

– Som keeper tenker du «åh herregud, ikke la ham skyte», sier han videre.

– Når jeg har sett det personlig mot Liverpool, vil jeg ikke si imot Klopps vurdering av ham som en av de beste i verden for øyeblikket.

En som ikke var overrasket over målet, var lagkamerat Sadio Mané.

– Jeg tror dere kanskje ble overrasket, men det ble jeg ikke. Jeg kjenner til kvalitetene hans, og vet hvordan han kan flytte ballen. Han viste det mot City, et annet strålende mål. For ham er det vanlig å score slike mål, sa Mané etter kampen.