– Han ligner på Mo

Slik svarte Jürgen Klopp på pressekonferansen etter Watford-kampen, da han fikk spørsmål om Mohamed Salah nå ser ut som Messi.

16. okt 2021 kl 21.37Einar Kvande

– Han er i god form, sier Klopp om Salah.

– De tre målene til Bobby var veldig fine, vi fikk Sadio Manés Premier League-mål nummer 100, og vi har alle disse hyggelige små historiene, men du kan ikke overse prestasjonen til Mo i dag, konkluderte Liverpool-manageren.

– Jeg sa det etter kampen, at selv om dere tar bort scoringen til Mo så var det likevel en strålende prestasjon fra hans side. 

– Det er veldig vktig for oss, da det er en av grunnene til at vi kan vinne fotballkamper. Ja, scoringen hans var spesiell, men skrur du tiden litt tilbake tror jeg du kan finne et mål mot Watford på hjemmebane som var ganske likt dette. Han er en spiller som kan gjøre ting som dette. Det er bra for oss.

Hadde bedre plass mot City

Klopp ble også bedt om å sammenligne dagens Salah-mål mot Watford med scoringen hans mot Mancester City for to uker siden. 

– Hvorfor skal jeg sammenligne to verdensklasse-scoringer? Jeg liker begge scoringene, og jeg ville ikke ha gått glipp av noen av dem, for å være ærlig. De var selvsagt ulike mål. Det mot City kanskje litt mer dynamisk, han hadde bedre plass og slike ting. Det er ikke mulig å gjøre noen av dem for folk med normale føtter, slik som oss, men det er tydeligvis mulig for ham, og det gjør ham så spesiell. Du kunne se hvordan laget feiret den scoringen. Alle skjønte med en gang at de hadde sett noe helt spesielt.

– Han er helt klart en av de beste i verden nå, men det er ikke jeg som skal si hvem som er best i verden. Men for meg er han den beste. Jeg ser ham hver dag, og det gjør det enkelt for meg å si det. Men Mr Lewandowski er der ute, Ronaldo scorer fortsatt som en gal, Messi leverer fortsatt verdensklasse-nivå, Mbappe og disse karene, og andre vil komme. Men ja, i dette øyeblikket er han på toppen av listen.

– Han er en topp proffesjonell. Han liker å trene. Han liker den fysiske siden av det og den taktiske biten også. Han er en topp, topp proff. 

– Ja, han gjør slike ting på trening også. Vårt lille problem er at vi ikke har så mye tid til trening. Det handler om restitusjon isteden for å spille fotball på trening. Det betyr at vi ikke ser dette så ofte på trening, for vi har ikke tid til det.

Kan bli enda bedre

Klopp fikk også spørsmål om hva som har gjort Salah til den beste spilleren i verden.

– Han har vært på dette nivået en stund allerede. Selvsagt er han blitt bedre, og det er bra. Han er i en alder der han fortsatt kan bli enda bedre. Han forbedrer seg konstant. 

– Dere kunne se det i forkant av vårt første mål i dag, hvordan han slo pasningen til Sadio. Det var en strålende pasninge. Han har tatt med seg dette inn i sitt spill etter sommerferien. Etter ferien startet han å slå slike pasninger. Vi har ikke timesvis til å trene på slike ting. Men spillerne forbedrer sitt eget spill selv. 

– Se hvor stabil han er. Kanskje folk først har begynt å legge merke til dette nå, men det har vært der hele tiden. Han har spilt for oss i fem år nå, og det er helt utrolig hvor bra han har prestert her. Han har vært blant de fem beste i verden helt siden han kom til Liverpool, og nå er han best av dem alle. 

– I årevis var det ingen som var i tvil om at enten så var Cristiano Ronaldo eller Messi den beste spilleren i verden, men Mo har vært på dette nivået i flere år, og det er fortsatt mer i vente fra ham, på grunn av lidenskapen hans. Han ønsker rett og slett å levere prestasjoner på aller ypperste nivå.