Kampkommentar Watford - Liverpool:Verdens beste fotballspiller er helrød!

Liverpool kjørte fullstendig over Watford, og kunne ha vunnet med mye større sifre da Mohamed Salah nok en gang viste hvilken tryllekunstner han er.

Claudio Ranieri hadde vunnet fire av sine fem Premier League-hjemmekamper mot Liverpool, men gjestene slo an tonen allerede etter ett minutt da Mohamed Salah sendte ballen knallhardt i tverrliggeren. Det ble imidlertid vinket for en offside på Sadio Mané, som stusset ballen videre til egypteren.

Manés Premier League-scoring nummer 100

Det var et forvarsel om hva som skulle komme etter bare ni minutter, da Mohamed Salah sendte en utsøkt pasning med utsiden av foten inn i feltet til en fremadstormende Sadio Mané. Senegaleseren gjorde ingen feil, og satte ballen lavt i hjørnet bak Ben Foster.

Mane ble med denne scoringen bare den tredje spilleren i Premier League-historien til å score 100 mål uten at ett eneste av dem har kommet på straffespark. Les Ferdinand (149) og Emile Heskey (110) er de to andre som har gjort det.

1-0: Sadio Mané gjør sitt Premier League-mål nummer 100.

Mane ble også den tredje afrikaner til å nå 100 Premier League-mål, etter Didier Drogba og Salah.

Bare et par minutter senere måtte Foster i aksjon igjen, og gjorde en god redning når Salah forsøkte å skru ballen i krysset fra 16 meter.

Etter 19 minutter kom Salah alene med Foster, men fikk dessverre ballen for langt foran seg, slik at Watford-keeperen fikk ryddet unna.

SKLITAKLING: Trent Alexander-Arnold ryddet opp da Cucho Hernandez kom fri, men Watford-spilleren var uansett i offside.

Caoimhin Kelleher fikk sin tredje Premier League-kamp for Liverpool, og den ellevte førstelagskampen totalt. Han hadde lite å henge fingrene i.

Watfords første farlighet kom etter 26 minutter, men Trent Alexander-Arnold ryddet opp med en strålende sklitakling, i det som så ut som en klar offside-situasjon, og Kelleher kunne fange ballen. Angrepet kom etter at Mane mistet ballen til vertene med et hårreisende hælspark midt på banen. Flagget gikk også i været til slutt, så en eventuell scoring ville bli annullert for offside.

Lekestue da veteranen bidro til 2-0

Etter en halvtimes spill skulle Liverpool ha ledet mer. Da hadde de hatt ballen 84 prosent av tiden, og hadde slått 322 pasninger mot Watfords 62.

Åtte minutter før pause doblet Liverpool ledelsen etter strålende spill, der en god Mané fant Milner på løp, og det presise innlegget kunne Roberto Firmino bare dytte i mål fra kloss hold foran tomt mål.

VAKKERT ANGREP: James Milner serverte Roberto Firmino på 2-0. Sadio Mané var også svært positivt involvert i angrepet.

James Milner og Naby Keita ble foretrukket foran Alex Oxlade-Chamberlain på midtbanen, og begge var aktive og gode. Milner hadde altså assisten til Liverpools andre mål, og Keita var også involvert i mange flotte trekk og hadde et skudd i tverrliggeren i minuttene før pause.

I en alder av 35 år og 285 dager ble James Milner den eldste spilleren som har slått en målgivende pasning for Liverpool i Premier League siden Gary MacAllister mot Leicester i oktober 2001 (36 år og 299 dager).

Dette var den 18. sesongen på rad hvor Milner har levert målgivende pasning i Premier League.

Ved pause hadde Watford et ballinnehav på 16,6 prosent. Negativ rekord for ballinnehav i en Premier League-kamp tilhører Swansea, og lyder på 17,1 prosent i en kamp mot Manchester City i 2018.

Salah hadde danseskoene på

Bare fire minutter var gått av andre omgang da Salah testet Foster igjen. Nok en gang slo Watford-keeperen forsøket til corner.

Og igjen var det et forvarsel om hva som skulle komme.

VERDENS BESTE FOTBALLSPILLER? Mohamed Salah tryller i hver kamp for Liverpool.

Liverpools tredje kom etter svakt forsvarsspill av vertene. Robertson slo en pasning i retning en offsideplassert Salah, men Craig Cathcart fant ut at han skulle avskjære ballen, og skapte dermed en ny situasjon. Keeper Foster måtte gi retur, og Firmino kunne enkelt dytte inn 3-0.

Et par minutter senere fant Salah ut at han skulle trylle inn i feltet igjen, og gjorde et alldeles strålende solomål, helt på høyde med det han gjorde mot Manchester City.

Vi våger påstanden at Mohamed Salah er verdens beste fotballspiller akkurat nå!

Salah har nå scoret i sine siste åtte kamper for Liverpool. Den lengste sammenhengende scoringsrekken for klubben siden Daniel Sturridge i februar 2014. Han har også scoret i fem ligakamper på rad, og er nå også den mestscorende afrikaneren i Premier League sammen med Didier Drogba.

Salah og Mane har nå scoret i samme kamp 40 ganger. Dermed skal det bare åtte kamper til med mål fra begge to før de tangerer rekorden til legendene Ian St John og Roger Hunt.

Liverpool ble med denne seieren det første engelske toppserielaget til å score tre mål eller mer i sju bortekamper på rad i alle turneringer.

Firmino og Salah tok rekorden til Fowler og McManaman

Få la kanskje merke til det, men Roberto Firmino hadde målgivende på Salahs scoring, og dette var 30. gang duoen har levert målgivende til hverandre. Mest av alle for Liverpool i alle turneringer i Premier League-æraen, og de tok dermed rekorden fra Robbie Fowler og Steve McManaman.

Hvordan Sadio Mane kunne unngå å gjøre Liverpools femte for dagen tjue minutter før slutt er vanskelig å forstå, men han bommet på mål alene med keeper.

Seks minutter før slutt ble andrekeeper Kelleher satt på sin første prøve, da han slo en avslutning fra Sarr i stolpen. Det sier mye om hvor overlegne Liverpool var i denne kampen.

Hat-trick fra meget kort hold

Punktum ble satt på overtid, da Firmino fullførte sitt hat-trick av scoringer fra kloss hold, etter en strålende målgivende fra innbytter Neco Williams. Firminos tre scoringer kom alle fra svært kort hold, men kan han konkurrere med Dirk Kuyt om det Liverpool-hattricket som er gjort fra kortest hold gjennom tidene?

HAT-TRICK: Roberto Firmino kunne ta med seg matchballen hjem.

Dette var forøvrig Firminos andre hat-trick i Premier League. Det første kom mot Arsenal i desember 2018. Han ble dermed den første brasilianer til å gjøre to hat-tricks i Premier League.

Claudio Ranieri kunne bokføre sitt største Premier League-tap noensinne, og ingen manager i Premier League-historien har gått på et større tap i sin første hjemmekamp, da dette var en tangering av Alan Smiths 1-6 mot Liverpool for Crystal Palace i august 1994.