Sadio Mané skrev fotballhistorie, med det som Jürgen Klopp beskriver som en veldig spesiell prestasjon

Det var ikke bare Mohamed Salah som leverte prestasjoner i verdensklasse mot Watford. Sadio Mané og Roberto Firmino var ikke mye dårligere.

16. okt 2021 kl 18.50Einar Kvande

Sadio Mané gjorde sitt Premier League-mål nummer 100 da han ga Liverpool ledelsen på Vicarage Road. Han ble med det den tredje afrikaner til å klare den bragden, etter Didier Drogba og Mohamed Salah.

Men i motsetning til Drogba og Salah er det ingen straffescoringer blant de 100 målene til Mané. Han ble dermed bare den tredje spilleren i Premier League-historien til å runde 100 ligamål uten at et eneste av dem har kommet på straffespark. De to andre som har gjort det tidligere er Les Ferdinand og Emile Heskey.

– Det er spesielt at Sadio Mané har klart å gjøre 100 mål uten å score på straffespark, sa Klopp på sin pressekonferanse etter brakseieren på Vicarage Road.

– Jeg er ikke sikker på om han scoret noen for Southampton, men jeg kjenner i alle fall ikke til at han gjorde det. Det er en forskjell på ham og de som tar straffespark.

– Det er et spesielt antall. Det er noe han bør være stolt av, for det skjer ikke så ofte.

– Men vi trenger ikke å snakke om Sadio Manés kvaliteter. Han er en verdensklasse-spiller. Det er utrolig hvor god han er. Dette var en stor dag for ham, og jeg er veldig glad på hans vegne.