– Jeg ønsker å bli her ut karrieren, men det er ikke opp til meg

Mohamed Salah har uttalt seg om kontraktssituasjonen.

22. okt 2021 kl 19.44Arild Skjæveland

I oppbyggingen til storkampen mot Manchester United, har Sky Sports fått et eksklusivt intervju med Mohamed Salah.

Egypteren har kontrakt med de helrøde til sommeren 2023 – litt over 20 måneder.

Liverpool har fått flere av sine nøkkelspillere på nye langtidskontrakter det siste året, men kanskje den beste av de alle mangler de fortsatt underskriften til. Jürgen Klopp får stadig spørsmål om situasjonen, men har sjelden noe å melde i slike saker. En som uttaler seg, er Salah.

– Det avhenger ikke av meg. Dette er ikke opp til meg, men dersom du spør meg, så ønsker jeg å bli her til siste dag av fotballkarrieren min. Men jeg kan ikke si så mye om det, det er ikke i mine hender, sier han til Sky Sports

Spiller ballen over til klubben

Den siste uken har vi lest rapporter fra troverdige journalister som Chris Bascombe, som melder at Salah vil forlange 400.000 pund i uken for å skrive under på en ny avtale. Det vil gjøre ham til en av de best betalte spillerne i Premier League.

Salah fyller 30 år neste år. Alderen, kombinert med en lønn som ligger noen hakk over medspillerne, er trolig det som gjør at partene ikke allerede er enig om en forlengelse. Hovedpersonen selv sier at det er opp til klubben hva som skjer videre.

– Det avhenger av hva klubben ønsker, sier han.

Vil ikke spille mot Liverpool

Salah har tolv mål og fire målgivende på 11 kamper denne sesongen, og har vært i fyr og flamme. Totalt har han 137 mål og 47 målgivende på 214 kamper siden han kom fra AS Roma for 43,9 millioner pund i 2017.

– For øyeblikket kan jeg ikke noen gang se for meg å spille mot Liverpool. Det vil gjøre meg trist, sier han.

– Det er vanskelig. Det er vanskelig, og jeg ønsker ikke å snakke om det, men det ville gjort meg trist. For øyeblikket ser jeg ikke for meg å spille mot Liverpool, men la oss se hva som skjer i fremtiden.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.