Målene renner inn på bortebane. Skal det fortsette på Old Trafford?

Liverpool har scoret tre mål eller mer i samtlige bortekamper denne sesongen, men Klopp er mer interessert i å snakke om forsvarsspillet.

23. okt 2021 kl 17.01Arild Skjæveland

Da Liverpool scoret fem mål borte mot Watford, ble de røde det første laget i engelsk fotball til å score tre eller flere mål i sju kamper på rad.

Den neste oppgaven var Atletico Madrid – et lag som ikke hadde sluppet inn mer enn to mål i en hjemmekamp i Champions League siden 2009.

– At vi skal score tre mål igjen, mot Atletico, virker ikke veldig sannsynlig, uttalte Klopp før kampen.

Men de røde gjorde det – og vant 3-2 på Wanda Metropolitano. De røde har scoret tre eller flere mål i samtlige bortekamper denne sesongen, og har scoret 36 mål på 12 kamper totalt.

United neste

Liverpool satte allerede rekord i kamp nummer sju. Dersom de røde skulle klare å score tre mål på Old Trafford, strekker altså rekken seg til ni kamper.

Antall mål på bortebane ble tema i den lukkede delen av fredagens pressekonferanse, men Jürgen Klopp var mer interessert i å snakke om hvordan laget skulle forsvare seg mot Cristiano Ronaldo og co.

– Dersom vi ikke skal forsvare oss bra mot United, så ser jeg ikke noe poeng i å sette oss på bussen og dra dit. Med kvaliteten de har offensivt ville det vært latterlig, sier Klopp.

– Jeg tror ikke det er sannsynlig at du skal score tre mål borte mot United. Men før en kamp tenker vi aldri mer på å score mål enn på å forsvare oss. For oss er det hundre prosent klart at for å komme inn i kampen, bli i kampen, og vinne kampen, så må du forsvare deg på aller høyest nivå. Det må vi fokusere på.

Liverpools rekke på bortebane

2020/21

19.05.21Burnley - LiverpoolPL0 - 3

2021/22

14.08.21Norwich City - LiverpoolPL0 - 3
12.09.21Leeds United - LiverpoolPL0 - 3
21.09.21Norwich City - LiverpoolEFL0 - 3
25.09.21Brentford - LiverpoolPL3 - 3
28.09.21FC Porto - LiverpoolCL1 - 5
16.10.21Watford - LiverpoolPL0 - 5
19.10.21Atletico Madrid - LiverpoolCL2 - 3

Må våge

De røde scoret fire mål på Old Trafford forrige sesong, men det var for tomme tribuner. På søndag blir det fullsatt.

– Men vi må også skape noe. Vi må spille fotball, og det er veldig viktig. Vi må være utrolig modige. Modige, fordi hver eneste gang du mister ballen mot United er det en stor trussel for kontringer med hurtigheten de har og alle disse tingene, sier manageren.

– Det er en stor oppgave å møte United, men vi ønsker å gjøre det og ser frem til det. Det er, som vi alle vet, en av de største kampene i verden. Det vil bli en god en.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.