Tror det vil stå mellom tre lag

Jamie Carragher om styrkeforholdet mellom topplagene i Premier League.

10. okt 2021 kl 21.04Jens Bessesen

The Telegraph har bedt sitt ekspertpanel, der blant andre Jamie Carragher er med, komme med sine vurderinger etter at de syv første rundene av Premier League-sesongen er unnagjort. Allerede har topp fire-lagene fra de to foregående sesongene, Liverpool, Chelsea og de to Manchester-klubbene, inntatt de fire øverste plassene på tabellen.

Carragher tror de er kommet for å bli.

– Jeg kan ikke se at noen skal klare å komme seg inn der. Vi kan allerede se hvem som er de fire sterkeste lagene. West Ham, Brighton og Everton har startet godt, men over 38 kamper henger de neppe med, og er jeg sikker på at de ville takket ja til en Europa League-plass hvis de ble tilbudt den nå, sier han.

Carragher tror Arsenal er laget som til slutt vil være nærmest å banke på topp fire-døren ettersom de ikke har spill i Europa å tenke på. Det kan dessuten se ut til at Mikel Arteta endelig har fått litt sving på mannskapet sitt.

Mener City ser sterkest ut

Når det gjelder hvem som som kommer til å vinne ligaen, mener han City ser sterkest ut.

– De er laget man må slå. Det var spørsmål rundt dem etter at de ikke klarte å erstatte Sergio Agüero, men så langt har det sett ut som vanlig fra Pep Guardiola. De har gått til de to tøffeste arenaene og tatt med seg fire poeng. Da er de favoritter til å vinne igjen, sier han.

Riktignok ser han to sterke utfordrere i Liverpool og Chelsea. 

– Jeg lurte på om noe hadde gått tapt i Liverpool-laget gjennom lockdown, men de første syv ligakampene har sett veldig bra ut, og laget har vist at de kan være en utfordrer igjen, sier han.

– Chelsea, med Romelu Lukaku på plass, ser ut som et komplett lag som kan matche Liverpool og City. Thomas Tuchel har gjort dette til en kamp mellom tre lag, sier Carragher, som tror Manchester United er et hakk under de tre rivalene.

Han tror Liverpool kan bli farlige dersom Salah fortsetter å herje.

– Han er Premier Leagues beste spiller for øyeblikket. Takket være han har Liverpool en mulighet til å vinne ligaen. Uten han tror jeg ikke de hadde hatt det. Derfor er jeg desperat etter å se han signere en ny kontrakt, sier Liverpool-legenden.

Tre av fire tror på City

Jason Burt, Oliver Brown og Matt Law er de øvrige som har kommet med sine synspunkter i The Telegraph. Av de fire ekspertene er det kun Law som ikke tror City tar gullet - han tror det blir Chelsea sin sesong. 

Tre av fire tror Liverpool tar andreplassen bak City. Samtlige har United på fjerdeplass.

Etter syv serierunder leder Chelsea, ett poeng foran Liverpool og to foran Manchester-lagene.