Det blåser kraftig i Liverpool - det liker ikke Klopp

Ifølge værmeldingene skal vinden heldigvis løye en god del rundt en times tid før avspark.

Det blåser nå så kraftig på Merseyside at flere på sosiale medier spekulerer i at dagens kamp mellom Liverpool og Southampton skal bli utsatt.

Akkurat nå er det meget sterke vindkast fra nord/nordvest, og vinden har gjort skade på mange eiendommer. Liverpool.no-journalist Mari Lunde, som bor i Liverpool, kan melde at taket på skuret til naboen har blåst vekk, mens hennes eget gjerde også har blåst ned.

Klopp mener at vinden ødelegger for hans lag

Jürgen Klopp har ved flere anledninger snakket om at han ikke liker å spille i sterk vind, da han mener det ødelegger for Liverpools spillestil. 

Da Liverpool tapte 1-0 for Southampton på Anfield i ligacupens semifinale i 2017 skyldte tyskeren på vinden.

– I første omgang var det vanskelig. Vinden var virkelig merkelig. Det var vanskelig å håndtere. Du så et par ganger der ballen rett og slett stoppet da ingen forventet det. Dette er vanskelig for et lag som ønsker å spille fotball, sa han den gangen.

Da Liverpool tapte 2-1 og ble sendt ut av FA-cupen av Wolverhampton i januar 2018 skyldte Klopp også på vinden.

– Vinden hjalp oss ikke. Spillerne slet med å få kontroll på ballen.

Også i mars 2019 fikk vinden skylden for at Liverpool bare klarte uavgjort mot Everton i Merseyside-derbyet.

– Jeg vet folk ikke liker det når jeg sier dette, men vinden kom fra alle retninger, og ballen var mye i luften, sa Klopp da.

Ifølge værmeldingene skal vinden løye kraftig rundt klokken 15.00 i ettermiddag. Når avspark tas på Anfield skal det ifølge meldingene kun være frisk bris.

Liverpool FC føler seg sikre på at kampen vil bli spilt som planlagt.